-_Esra_- tabiki kedilerin köpeklerin aç kalmasını istemem ama mesela köylerde felan kedi köpek mustakil evlerden koyulan yemeği yiyorlar, biz mesela köyde çok koyardık dışardaki kediler köpekler yerdi, ama şehir yerinde asla öyle değil, ben mahallemde bugüne kadar bi tane bile başı boş köpek görmedim işlek bi yer olduğuna mı merkez olduğuna mı bilmiyorum, tabiki sokak aralarında, boş arazilerde oluyor bi sürü köpek ama mesela o boş arazilere yakın doğru düzgün ev olmuyor kim koyacak ki yemeği felan, haa gönüllüler olur arazilere gidip mama koyarlar öyle beslerler o ayrı ama işte, keşke mamalarıda bu kadar şişirmeseler herkes alsa herkes dağıtsa bunada bi önlem alsalar. Bence yorum yapan hanımefendi bunu bahsetti, gerçekten mamaya fırsat kalmıyorki, kedi köpeklerde eskisi gibi evin önüne koyulan yemeği yemiyor sanki, ben kedi görünce felan koyardım apartmanın önüne bazen bizim balkona gelirdi kedi birinci kat olunca, suyunu koyardım salam doğrardım bazen tavuk yiyince koyardım yok yemiyor aksine dağıtıyor pisletiyor etrafı, aynı şekilde apartmanın önünüde öyle tabaklara tavuk koyanlar mama koyanlar ama kaç gün öyle dururdu o yiyecekler kurur giderdi neden yemezlerdi bilmiyorum, yani bu köpeklere çare bir beslemek iki kısırlaştırmak köpekler aç olmasa mümkün değil insana saldırmaları saldırırlar ama yemezler insanı