Arkadaşlar bu mama konusunu en doruklarına kadar yaşamış biri olarak bende birkaç bişey anlatayım.Ben 36+6′da sezeryan ile acil erken doğuma alındım.Bebeğim solunum sıkıntısı ve enfeksiyon ile doğdu üstelik kilosu ise 2.440 gr’dı.10 gün küvezde kaldı,ben her zaman ona sağdığım sütü götürdüm falan derken 10.gün imza ile bebeğimi kucağıma aldım.Sadece anne sütü ile besledim fakat bebeğim meğersem kilo almıyormuş,aksine ağlamıyordu da.Kontrole bi gittik ben şok oldum bebeğim 1 ayda günde 10 gr alarak toplam 300 gr almış.Doktor mama önerisi verdi.Benim sütüm nirmalde iyiydi fakat lohusalıkta beni aşırı üzdükleri için meğersem sütüm azalmış bir de bana inatla mama ver senin sütün yok senin sütün yaramıyor dedikleri için ben daha çok inat edip vermiyordum.Mamaya karşı bir insan değilim aslında (olamam da zaten çünkü bende mmaayla büyümüş bir bebeğim😂) sadece inat yapıyordum.Sonrasında eşim hariç herkesten gizli gizli mama vermeye başladım sırf onları haklı çıkarmamak için.Gel zaman git zaman aklım başıma geldi dedim ki kendi kendime “Millet o kadar rezillik,kepazelik yapıyor ve bundan utanmıyorken ben bebeğimin gelişimini neden o rezil kişiler için riske atayım üstelik kendim de mama ile büyümüşken” Şimdi ne mi oldu? Eşim aslanlar gibi Allah razı olsun (her zaman destek verdi bana mama konusunda) mamasını da alıyor bende emziriyorum.Hem meme hem mama yapıyorum he beni emmeseydi üzülür müydüm yine üzülmezdim çünkü benim bebeğimin karnı tok olsun, sağlığı yerinde olsun gerisi asla önemli değil ve şunu unutmayın bebeğinizin karnı bir şekilde doyar önemli olan ruhunun doyması.Bebeğinizin ruhunu duyurun güzel annelerim.Umarım bu yazımı okuyan kişiler biraz da olsa rahatlar.Hepinizi seviyorum 😘❤️