1anaa2evlat maddi durumunuz karşılayacak gibiyse dil terapisti ile görüşebilirsiniz. Seansları ortalama 800 Tl . Sanırım devletten rapor cıkartılabiliyor 1 seans siz 1 seans devlet karşılıyormuş ama bundan emin değilim araştırmanız lazım. Ben ileride bi sıkıntı yaşamaması adına kızımın rapor işlerine girmedim. Dayanabildiği yere kadar gücümüzün artık bakacağız.
Öncesinde isterseniz çocuk psikiyatrisinden randevu alın ( biz almadık , takipli çocuk doktorumuz gerek görmedi , zaten tek sorunun kelime unutmak olduğunun farkındaydık). İnsanları takmayın. 5yaşına kdr konuşmuş konuşmamış yorumları saçma. Tablet telefon kesinlikle yok. Çok çaresiz kalırsanız tvden trt cocuk açabilirsiniz ki o da çok kısıtlı. ( kötünün iyisi diyelim )
Bir sorun yoksa cocuklar elbet konuşur ama ne kadar geç yaşıtlarını yakalarsa o kadar geriden gelir. 0-6 yaş gelişimi çok önemli. Biz yediğimiz içtiğimizden kıstık, dil terapistine gidiyoruz. Detayları soracak olan olursa , benim gibi çare arayan anneler için , bi kaç hafta önce bununla ilgili uzunca yazıp başlık açtım arkadaşlar, inceleyebilirsiniz.