BelaCivciv Kızlar günaydın. Kayınvalidem kendi yaptığı reçelden vermişti. Bugün ilk defa açtım, ama böyle görünüyor. Küf veya bozulma gibi bir durum mu var? Yoksa normal mi acaba?
Vera094 BelaCivciv küf de laf mı kendinden geçmiş reçel olduğu da belli değil. Dün bi yazıda okudum küflenmş reçellerin küfünü alsanız bile devamını yemeyin diyor
_Lavinya BelaCivciv Reçellerin çoğunda görülecek bir durum. O kısımları alıp atabilirsiniz. Geri kalan kısımda tat değişikliği yoksa yemenizde bir sakınca olacağını sanmıyorum. Çoğu zaman karşılaştığımız bir durum 😊 Muhtemelen sıcak bir yerde beklemiş ya da ağzı hava almış.
BelaCivciv _Lavinya Buzdolabından çıkardı bende dolaba koydum eve gelince aslında ama belki kapağında sorun vardı bilemedim. Teşekkür ederim bi bakayım tadına🙃
_Lavinya BelaCivciv Herkes at demiş zaten 🤣 Yani açıkçası ev yapımı malzemelerde küf olması bana çok olağan ve doğal geliyor. Siz daha iyi bilirsiniz :)
BelaCivciv _Lavinya Tadı ekşi bayaa, ben ekşi sevdiğim için güzel geldi ama eşim yenmez dedi😂 Neyse sağlık olsun🫠
Bibebek_ BelaCivciv Bu sene benim yaptığım reçelde de böyle olmuştu az bir miktar üzerinden bir katman aldım tadında bir değişiklik olmadığı için yedik biz