Besime-1 Arkadaşlar merhaba oğlum 14 aylık yürümüyor biliyorum daha erken ama yürümek adına da hiçbir gayreti yok.sizler nasıl bir yol izlediniz egzersiz falan yaptırdınız mi,neler yaptınız yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler 🤗
AcarHHF Besime-1 yürüme arkadaşı koy yanına . Canı isterse yürür. Takılmayın bu kadar. Sizin hisleriniz ona geçer ve bu süreç uzar . Yürümeyen çocuk var mı bir bakın etrafiniza . Keyfini çıkarın zaten son günleriniz😍😂
kayraninannesiiii Besime-1 15 aylığız 1 haftada birden kendisi yürüdü. Hiç bir şey yapmadım yürüme arkadaşı vs kullanmadım. Etraftaki bu çocuk daha yürümüyor mu sesleri hala kulagimda. Ee yürüdü ne oldu şimdi diyesim var hepsine. 😅 Açıkçası kendisi keşfetti sıralamada kısa bir süre sonra yürüdük ☺️ sevdiği oyuncakları vs kullanabilirsiniz.
Benmerve Besime-1 büyüme ve gelişim diye iki farklı şey var. Her bebek x aylıkken yürümeli diye bir kaide yok. Gelişimi ne zaman tamamlanırsa o zaman yürüyecek. Bebeğinizi rahat bırakınız 😁😁 Not: Bir fizyoterapist
Sedaalya Besime-1 yürüme için beklenir ama alt basamakları yapıyor mu önemli olan o. Tutunup kalkıyor mu? Sıralama var mı mesela? Bunlar varsa zaten yürüme de yakındır. Ayakta durma süresi ne kadar mesela??
Besime-1 Benmerve aslinda rahat bırakıyorum ama 15 aya girecek bir çabası yok ondam telaslaniyorum teşekkürler yorumunuz için
Bussskk Ohoo cuma namazı çıkışlarında kösteğinimi kestirmedik 😂😂 cevredekiler hep konuşur konuşur konuşur… Hiç susmazlar malesef. Bana da çok şey demişlerdi hiç bu çocuğu elinden tutup yürütmüyormusun teşvik etmiyor musun diye 🤮ama hiç zorlamadim illaki yürüyecek diye bir akşam dizi izlerken birden bire koltuğu tutarak ayağa kalktı bana doğru yürüdü 😊 o gün bugündür bir uyurken dinleniyor onun harici hep koştur koştur 😂
birtutambilgi Bussskk nerelisiniz bilmiyorum da bu köstek işini biz de yaptırdık ama yürümüyor diye değil çok düşüyor diye 😃 yaşlı ama karizmatik bir amcaya kestirdim camiden ilk o çıktı diye bence düzgün kesemedi oğlum daha çok düşmeye basladi 😂 zaten ne demek istediğimi de anlamamıştı
Alyakbr Sedaalya benim kızımda 9 aylık şuan tutunup kalkıyor kalmaya çalışıyor çabası var koltuktan tutup kalmakta calisiyor benden tutunup kalkıyor ama kendi tek duramıyor daha ayakta ilk adım arabası aldık tutup gitmesi için ona pek şeyi olmadı. Kendim tutuyorum adım atsın diye bir iki yapıp oturup emeklemek istiyor ne zaman yürümeye başlar acaba ,
Besime-1 Sedaalya aslında tutunarak gidiyor her yere ayakta en fazla 10 sn kaldı şimdiye kadar Ama yürüme egzersizi yaptırınca yapmıyor direk yere atıyor kendini
Sedaalya Alyakbr tutunup kalkma başladıktan sonra muhtemelen sıralama yapmaya başlar. Ama ayı daha küçük acele etmeyin hiç
Alyakbr Asl-2694 benimki merak 😅 yani kendim tutunca yurumuyor . Bide çevreden gelen sözler sıralamasi lazım kendi durması lazım yok şunu yapmasinlazim vs vs
Asl-2694 Besime-1 aslnda erken dgl yuruse yururdu ama gecte dgl kendi haline birakin gelisimi normalsr yurur. 18 aya kadr yolu var
Kubraca_ Besime-1 13 aylık şurda 2 haftadır yürüyor benimkiside sürekli elinden tutar götürürdüm sokaktada öyle yapar kedi kovalardık hoşuna giderdi evde babasıyla karşılıklı oturur bi ona bi bana belinden tutarak dengeyi sağlar bırakırdık 2 3 adım atar otururdu durduk yere bianda koltukta uzanırken bıraktı ellerini geldi o gündür cesaret edip sürekli yürümeye başladı ama gel görki ayaklanması hiç iyi olmadı kafası gözü düşüp kalkmaktan çarpmaktan mosmor 🤦🏻♀️
Sedaalya Besime-1 sıralama varsa zaten devamı gelir merak etmeyin. Benim kızımda sıraladıktan 2 ay sonra yürüdü. Evet 15 aylık olmuş yürümesi beklenir artık ama az kalmıştır bence 10 sn ayakta durma da iyi
Sedaalya slcnakarr her çocuk farklıdır ama belli başlı motor becerilerinin belli bir ayı vardır. Çok gecikmiş yürümesi
slcnakarr Sedaalya bende çok geç yürümüşüm anneden olabiliyor bence fazla takılmamak lazım her çocuk yürür çünkü çok hareketli kızım
Sedaalya slcnakarr uzmanların söylediği anne baba geç yürümüş yada geç konuşmuş diye çocukda da öyle birşey olucak anlamına gelmiyormuş aslında. Sizin içiniz rahatsa diycek birşey yok tabi kii. En doğru kararı annesi olarak siz verirsiniz.
Burcak52 slcnakarr Bence siz yine de bi doktora görünün. Sonra üzülebilirsiniz. Çünkü maksimum süreyi aşmış. Genetik her şey değildir.