BENOYLEUYGUNGORDUMM hnnl var tabi neden olmasın. Bence her kadının da yapması lazım. Bunun iş çevirmek vs gibi düşünmeyin dünya hali kimin ne olacağı kimin kime ne yapacağı belli olmaz.
hnnl BENOYLEUYGUNGORDUMM haklısın canım nasıl biriktiriyorsun benim mesela 5 bin yollar aylık eşim ama bunun içinde bakliyat temizlik malzemesi bez mama faturalar. Hariç oanlrı toplu alır bana ilaç parası hastane işi olursa pazar su ve kahvaltılık için 5 bin sadece ama ben nereye veriyorum nasıl bitiyor anlamıyorum biriktirmek istiyorum
BENOYLEUYGUNGORDUMM hnnl 5 bin ne kız. Benim ki ayda kişisel harçlık olarak 7.500 tl verim sana sende kredi kartını bana ver diyo istemiyorum da vermiyorum da🤣 borcum var şunu aldım bunu aldım fazla para istiyorum. Sonra kartımdan harcama yapıyorum onun verdiği o paranın hepsini de kenarı koyuyorum. Öyle öyle bi ev aldım 2. Ev için para biriktiriyorum🤣
RuzgarGeceleri_ BuzluKahve birikimi nerede yapmayı önerirsiniz? Banka mebduat falanmı yoksa eski usul yastık altimi? Bes karlimi oluyor mesela her ay ne kadar atabiliyoruz?
BuzluKahve RuzgarGeceleri_ Bes bizim otomatik ödemede. Her ay 750’ler lira aktarılıyor. (Fonlar da altın ve döviz) Kendim enpara’da 2 hesap açtım online. Dolar ve altın. Bazen 1 gram altın, bazen 100 dolar yapıyorum.
Dilararden Gizli birikim yapmam, çünkü empati yaptığımda o da benden gizli bir şey yapsın istemem. Ortak hesabımız da biriktirdiğimiz parayı bilir. Ancak borsa da benim kazandığımı bilir ama ne kadar vs bilmez
Lavina hnnl vardı eşimin işi bayınca çıkardım kulandık çok mutlu oldu çünkü çok sıkıntıya düştük 2 çoçuk 2 haftaya doğacak bir bebeğim vardı adık bir kısmını borca verdik iş yeri kiradını veridik o şekilde birikim güzel bişey dara insan düşünce çıkarmak büyük rahatlık
hnnl Lavina doğru canım bende bundan bahsediyorun benim eşimin geliri iyi zaten gram olarak aldığını koyuyor 3 ayda bir veya 5 ayda geliyor oda geldiğinde baksiyat yag salça temizlik malzemesi toplu alıyor bez mama fatura hersey ona bana da sadece pazar ve kahvaltılık için ilaç olursa onun için yolluyor 5 milyar Oda nasıl oluyorsa kalmıyo ben hayret ediyorum istiyorum ki aylık koyayım bende acil ev alacak oluruz bisey olur mesela kendimde özeniyorum bişeylere onu alırım diyorum ama nasıl biriktirin bilmiyorum komşum çok bile beş bin bir markete pazara teksin koy zor günler için diyor
Lavina Minnakordek aynen öyle gerçekten eşimin haberi olsa bir birikim olmayacak kötü güne gerek kalmadan oraya buraya uçup gidecek hepte öyle oldu
Poncikkkk hnnl eşimden sakladığım bir para yok arada kenara atabiliyorum çok şükür onu da eşime söylüyorm ilk başta hiç atamadım masraflarm oldu birde bir bakıyordm hopp param bitmiş çok yaşadım bunu asla lüksümde yoktur bilmiyorum inanır mısınız ben inanıyorum nazara dedikoduya falan nezman konuşlsa eşimin aylığı için yada benm harcamama o ay illa bişey olur ve param biter özellikle kaynanam çok konuşur yok ayda sana 3_4 bin yeter geri kalanı sakla yok gel bende yaşa paranı harcamazsn etrafta tabi lafını yapıyor tek kişisin zaten diye konuşurlar
ElisaMom_ hnnl eşim birikim yapar altın vs alınca söylüyor onun harici ben ekstra eşimden gizli birikim yapmıyorum sevmem zaten ondan gizli bişey yapmayı
mobesebesir hnnl gizli birimim yok birikim yapacak kadar para da kalmıyor elimize ev borcu ödüyoruz ama ufak ufak halka arzlara girmeye başladım mesela birinden 260 tl kar ile ayrıldım onları da zamanla altına çevirmeyi dusunuyorum
Lavina hnnl bence gelen paranın bir kısmını yapın gelir gelmez kendinizi zorlamadan ben mesela para elime geçince ilk mesela küçük bir döviz alımı yapıyorum geriye kalan paraya göre idareli kulanıyırum döviz altın alacak bütçeye gelince altına çeviriyorum bazen 50 100 olarak mesele gelen paradan ayırıyorum onu başka yere koyuyorum unutuyorum o yokmuş gibi davranıyorum bütçemi sürekli değerlendiriyorum borsadan falan anlamıyorum ben altın dövizle ilerliyorum paramda değer kaybetmemiş oluyor malum bir gün bir günü tutmuyor mesela harem altın diye bir uygulama var oraya birirkimimi ekleyince biriken paramı görünce motive oluyorum hep dahasını eklemek istiyorum birde istagramda birikimci anne var onu takip ediyorum onunda bana çok katkısı oldu ihtiyaç dışı çok harcama yaptığımı ve birikimin verdiği güveni bilmiyordum öğreniyorum tavsiye ederim
Melikenl hnnl bence dünyanın en saçma şeyi gizli işler yapmak. Kocan yani niye gizli birikim yapasin ki
hnnl BENOYLEUYGUNGORDUMM bu ekonomi de canım sadece verdiği verdiği harçlık bile iyi işi iyiyse verir ondan sordum ☺️
Anne2105 hnnl var tabi. Dünyanın binbir türlü hali var Allah korusun eşim sıkışsa veririm tabi ama ondan ayrı güvencem var