Koceber eşinizin yardımcı olması lazım. Evin toplu olması için birinci kural: dağıtmamak. Yiyen yediğini teperse mutfağa olduğu gibi,bitmez,alan aldığını yerine koyack. Benim bebem tam Kucakçı.kanguru aldım arkadaştan dedim bakalım çözüm olacak mı,oldu valla. Bebem bir uzvum olacaktı tek kolumda o diğer elimle yemek yapar olmuştum o denli durmaz. Aksine alıştırmak için çok uğraştım. 3 ayı dolduktan sonra ağlasa da koyduğum yerden hemen almayarak. Ağlasın azcık bir şey olmaz iyice kodlamasın kendini diye çok sabır gösterdim ağlamasına,belli sınırlara kadar tabi o sinyali alıyorsunuz. Yok anam yooookk,ikizler burcu bebesi böyleymiş.
İş güç dersen, o uyurken uykum varsa uyurum. Oyuncak sevmeyi bellidir atıveririm içine,zaten ortalarda pek oyuncak tutmam. Şöyle ki belli bir süre bazı oyuncaklar durur,sonra bir kısmını kaldırırım başka oyuncak çıkarırım ortaya… dönüşümlü yani bütün oyuncaklar ortada yığılındeğildir. Çok titiz değilim ama benim gibi biri için düzenli sayılırım. Yemekten sonraları ve sabah kahvaltı sonrası mutfak temizlerim,gece bulaşık çıktıysa sabah kahvaltıdan önce beş dk. Geceden yapmam çünkü bebeğim mutfaktaki seslere karşı tetikte uyur ben de böyle bir rutin oluşturdum.