tosbikannesi6 Geçenlerde konuşmuyor diye bir post acmıştım bilenler bilir. Bugün ki görüşmemizde doktorumuz otizm ve spektrum bozukluğu belirtileri olduğunu ve hemen bir özel eğitim desteği almamızı söyledi . Sabahtan beri inanamıyorum ve ağlıyorum. Lütfen kimse ekran şu bu deyip te daha fazla kırmaya çalışmasın. Diğer postta da bunu yapanlar oldu. Bir insanı kırıp dökmeyi marifet zannediyorlar. Sadece bu durumla karşılaşan annelerin nasıl yol izlediğini bilmek istiyorum. Sağolun
Minikkusuumm tosbikannesi6 benim oğlum hiç tv izlemedi özellikle TV dediğiniz için belirtmek istedim otizm teshiside konmadı alıcı dili eksik kalmış ve davranış bozukluğu vardı 4 ay gibi bi sürede toparladık şimdide dil terapistine gidiyoruz
glygz tosbikannesi6 öncelikle metanetli olun ve bunun bir süreç olduğunu düşünün ağlamayın daha fazla çocuğunuzla ilgilenin bir kaç annede belirti görüp çok iyi duruma gelen vardı sizin belirtileriniz neydi acaba?
Eailesi4 tosbikannesi6 otizm doğuştan olan bir şey diye biliyorum Allah yardımcınız olsun inşAllah evladınız güzel ve yeterli bir eğitimle toparlar yüreğinizi dar etmeyin herşey Allah’tan öyleyse evinizde bir meleğiniz var
hasinesoysal tosbikannesi6 Birtane doktor var Instagram’da otizmm konusu lütfen ona bir göz atın adını unuttum bakar yazarım buraya
tosbikannesi6 Minikkusuumm kaç yaşinda? Bize dil terapisini değil direk rehabilitasyon merkezi dedi çok kötüyüm
tosbikannesi6 glygz göz teması, ismine yanıt verememe, konuşma geriliği, kalabalıkta huzursuz oluşu, yalnız ve arabalarla olmayı sevmesi gibi
tosbikannesi6 Eailesi4 allah razı olsun bu yazıları hep hüzünle okurdum. Bugün kendim yazınca acısını çok derin hissettim…
Eailesi4 tosbikannesi6 en çok sizin iyi olmanız lazım evladınız sizden güç alacak sağlıklı olup hayırsız evladı olan çok aile var Rabbim evlatlarımızı hayırlı eylesin dik durun hepsi geçer Allah’ın izniyle bu bir süreç öyle düşünün
Aslananne1 tosbikannesi6 kalabalık ortamda hiç mi durmuyor çocukların geneli öyle yabancı bi ortamsa ilk 5 dk ağlar sonra alışır
Aslananne1 tosbikannesi6 anladım canım inşallah özel eğitimle biraz da olsa düzelir 🤲 kaç aylık bu arada
tosbikannesi6 Dondurmalikahve çok hareketli veya çok hareketsiz derler oğlum orta yani ama yaramaz bir çocuk değil uysal. Sanırım hareketsiz oluşu da
Deryaaaaaderya tosbikannesi6 rehabilitasyonda ne gerekiyorsa söylüyorlar ergoterapi , bireysel eğitim , dil terapisi gibi
Minikkusuumm tosbikannesi6 rehabilitasyon merkezleri devlete bağlı o yüzden demişlerdir ben 1 2 defa götürdüm memnun kalmadım özel götürüyorum
Prenses21 tosbikannesi6 rehabitasyona gtmek icin sizden rapor cikartmanizi istiycek ve bu rapor ileride onun hep onune cikicak bnim oglumdada bi kac belirti farketti ama bize otizimli demedi daha cok ilgilenin oyunlar oynayin televizyonu kesin bnim cocugum cok izlerdi mesela suan ona yasak bol bol parklara goturun belediyenin ucretsiz oyun gruplari vr oralara gturun cocuklarin icine girsin bol bol
oglumubeklerken nino33 Ay ne alaka çoğu kişi kullanmıştır folik asit, şimdi de otizm sebebi olarak folik asit mi gösteriliyor.
-34 tosbikannesi6 Üzülmeyin evet burdaki insanlar çok kırıcı olabiliyo marifet zannediyorlar sanırım inşallah tedaviyle düzelir oğluşunuz💕
nino33 tosbikannesi6 folik asit kullanımı neden oluyor diye okumuştum bunu fazla kullanımı folibol du galiba benimde 4 aylik bebegim var folibol kullandım şuan ismine hiç bakmıyor asla sesi sevmiyor korkuyor biri yanı da bağırsa ağlar kriz geçiriyor
hnnl nino33 aaaa ben hiç kullanmadım 3 çocukta da ocean balık yağı içtim öğrendiğim andan itibaren başka ekstra folik asit felan hiç kıllanmadım
BetulDefnee nino33 4 aylık bebek ismine bakmaz ki ayrıca folik asit eksikliği de otizm yapar çalışmalara göre aşırı dozda kullanımında otizm görülebiliyor günde bir tane kullanmak aşırı doz olmaz günlük ayarlandı için kendinizi boşuna korkutmayın
Eailesi4 nino33 4 aylık bir bebek ismine bakmaz annesi herşeye aglayabilir kendinizi yıpratmayn sadece bebeğinizle çok güzel zaman geçirin
nino33 Dondurmalikahve yani bende tedirginim iki haftadır çünkü geçenlerde Bi post açılmıştı 3 aylik bebekler ismine tepki veriyor yandan seslenince dönüp bakıyor diye
neolmusyaani Dondurmalikahve göz teması derken. Mesela ne kadar bakması yeterli olur 4 aylik bebek icin
Dondurmalikahve nino33 Seslenince dönmeleri normal ama adına bakması için 9. aya kadar zamanı var bilimsel veriyi söylüyorum
Gmzcbt21 nino33 benim bebeğim 4 4 ay 8 günlük adını bilmiyor ki daha 9 aya kadar ogrenirlermis. Sürekli ismiyle sesleniyoruz. Hatta bu haftaya kadar ses dönüp bakmıyordu bile. Yanına geçip sesleniyorduk fark etmiyordu. Ama konuşurken göz teması kurup bize karşılık veriyordu. Şimdi arkadan bile ses gelse hemen gözleri büyüyor fark ediyor. Dönmüyor hala mesela doktor hareketli bir bebek döner sıkıntı yapma poposunu kaldiramiyor demişti.
Zlm nino33 sese donuyodur o yada yanında insan olduğunu fark edip ona bakıyordum 4 aylık çocuk anlamaz isminden merak etmeyin