Lohusalık da yaşatılan hiç birşey maalesef unutulmuyor. Sezeryan doğum olduğum için ki ilk bebek ilk tecrübe sütüm gelmedi. İlk hafta süt yoktu sonrasında da doyurucu değildi ve hep mama ile destekli devam ettik bu zaten anne için yıpratıcı ve alışması zor bir durum oluyor . Çünkü bebeğimin açlıktan ağlaması dehşet üzüyordu .
Ama hiç unutamadığım ise eşimin halası yani 2. Kayınvalide adayım( emeği çok geçmiş bakmış büyütmüş). Annem yanımda bana destekçiydi lohusayken, hala da bize geldi evler yakın olduğu için annemi çaya çağırmışlardı onu almaya geldi. Bebeği yeni uyutmuştum heyecanla odaya gidiyorlardı eşimle. Bende yüksek sesle sakın uyandırmayın daha yeni uyudu dedim. ( sabahlamışız kızımla, yorgunum aynı zamanda mutfak ve ev işlerini annem yaşı olduğu için biraz ona bırakmadan da yapıyorum)
Kadın buna sen alın güya neye uğradığını şaşır evden bir çıkış çıktılar
Yukarıya misafirliğe götürdüğün kadına beni şikayet et aç ağzını yum gözünü neler neler içinde biriktirdiği
Herşeyi. Sonra eşimi doldurdu bir süre eşim bana tavır yaptı yaaa varya neler neler . Gereksiz alınganlık yapıp daha doğrusu bunu bahane edip kadın tüm çirkefliğini kustu . Ki yinede sineye çekerdim ama Anneme yaptığı saygısızlık la bendeki saygısını NET kaybetti . Yardıma, uykuya , anlayışa , Altan alınmaya , dinlenmeye vs herşeye ihtiyacı olan biz lohusa anneler ken özellikle eş tarafının iyi insanları tenzih ederek bizlerden daha beter lohusa sendromu yaşaması ne kadar enteresan 🤔.
Tabiiii bilindik herkesin yaşadığı durumlar beni katbekat sinir eden
Ayy bu çocuk aç , yazııkk mama mı veriyorsun , memen niye büyük değil sütün yok mu gelmiyor mu yaramıyor mu ?? Çocuğa acıyan gözlerle bakmaları sanki yetim yada öksüz gibi . Etraflarına saçma sapan bilgiler aktarıp fikirler vermeleri .
Ahhh anneler … Ama kendimi içten içe sıyırsamda herkese karşı Net ve dik duruşumdan dolayı , her ne olursa olsun sürünsemde kimseye tamah etmediğim için , Kızımın üzerinde kendimden başka kimseye söz hakkı vermedim vermiyorum da babası ve ben hariç
Kendimi takdir ediyorum . Sizde edin kendinizi takdir . Yaşım 29 :)) ve güzel kuzum meleğim dolu dolu 10 aylık oldu.