Merhaba anneler buradaki TV postlarina eskiden bakmazdim bı kaç gündür dikkatimi çekti ne kadar yanlış bilgiler veriliyor
Bende çok araştırmış bı anne olarak söylemek istiyorum ki evet sıfır üç yaşa kadar ekran olmamalı oluyorsa da ebeveyn eşliğinde yorum yaparak olmalı kitap okur gibi bunun nedeni ise insan birebir öğrenen bı canlıdır TV biberir değil tek taraflıdır yani bı çocuk günde yarım saat baktı kalan 23 buçuk saati ailesiyle oyun etkinlik olarak geçirirse yine öğrenip gelişecektir o çocuk TV’den etkilenmeyecektir TV uyaran eksikliği yapıyor geri bırakıyor denilmesinin sebebi sürekli TV ye maruz bırakılan çocuklarda oluyor kesintisiz izletiliyor hiç bir çocuk sürekli TV bakmaz zaten ailesini ister oyun ister ailesinin yanına gelir aile çocuğun oyun isteğini her seferinde geri çevirip hadi al telefonu diyor hadi başka bişey aciyim ona bak gibi sürekli geri çevriliyor bj süre sonra çocuk artık oyun isteğinde de bulunmuyor artık o zaman sorun başlıyor yani normal gelişimli bı çocuğun ailesiyle birlikte kısa süreli ekran izlemesi o kadarda ürkütücü sonuçlar doğurmuyor ünlülerin evlerinde dikat ettiyseniz TV hep açık ama çocukları genelde erken konuşuyor zeki oluyorlar önemli olan çocuğa gerekli uyarani verebilmek mesela geçen gün hastaydım yarım saat ağrım geçene kadar açtım yarım saatin telafisini hemen dışarı çıkararak yaptım önemli olan düzeni kurabilmek yazanlar olmuş misafirlikde beş dakika baktı otizim olmusmudur bu kadarda korkutmayalim annelerimizi 😊