Barbieee Sanki koymamam gerekiyormuş gibime geliyor daha çok hristiyanlar kullanıyormuş hristiyan kökenliymiş ama internette cennet kapısında bekleyen meleğin adı, Hz Zekeriya’nın eşininde adıymış aynı zamanda. Kafam çok karıştı ya 3 yaşında kızım
Nikita Barbieee Havva-eva Jacop-yakup Michael-mikhail vs vs çoğaltabilirim. Daha çok hristiyanlar kullanıyor diye anlamı kötü isimler olmuyorlar
melegim71 Barbieee elisa hem ibranice hemde arapca kokenli bi isimdir ondan turemistir ki Zekeriya peygamberimizjn haniminin ismidir oyuzden manasi kotu olmadigi surece sakinca yoktur bircok hatta cogu isimler ozellikle eski isimler ibranice arapca kokenlidir
livanurvealpinannesi61 Barbieee elisa diye bir melek yok bende sordum koymak caiz değil dedi çoğu kişi.
Serapbuglemelisa Benim kızım 2 aylık bende elisa koydum hatta doğumuma bir gün kala bu uygulamadan buldum ismi anlamı çok güzel rahat ol🫠
Barbieee Serapbuglemelisa anlamı güzel ama işte hristiyan kökenli bide öteki dünyada kuranda geçmeyen isimleri olanları çağırmıyorlarmıymış vs gibi bişey duymuştum
livanurvealpinannesi61 Serapbuglemelisa anlamı yanlış çoğu yerde biz koyacaktık caiz değil dediler Hristiyan kökenli anlamı çok farklı
havvamtli Barbieee kardeşim önemli olan ne manaya geldiği Sanem ismi arapça kökenli ama put puta tapanlar manasına gelir yani bebeğe verilmesi doğru değil demek istedim kökenden ziyade ne manaya geldiğidir. Ayrıca ahirette neden çağırılmasın ben öyle bir bilgi okumadım varsa da bilmiyorum lakin anne baba çocuğuna güzel isim koymakla yükümlü yani anne baba vebale girer . Kızınızın isminin anlamını bilmiyorum bu arada 🙂
gkyzkrhn Barbieee önemli olan anlamı kuran da geçen her isim iyi mi kezban ismi defalarca geçiyor ama koymak iyi değil serap Aleyna ve daha bir sürü var takılmayın kökenine
Nikita Barbieee evet tabii ki. Müslümanlıktan önce hristiyanlık vardı, biliyorsunuz. Allah’ın yarattığı her şey(olgu olarak) de varlığını sürdürüyordu. İlk insan da dini kurallar da. Onlarınki insanlar tarafından keyfi değilikliğe uğratıldığı için Allah bize müslümanlığı gönderdi.