Selam arkadaşlar. Benim 19 günlük bebeğim var. İlk gün bebeğim meme ucum olmasına rağmen mememi kavrayamadı bu yüzden hastane hemşiresi silikon uç verdi ve böylelikle silikon uca başladık. Bir hafta sonrasında falan araştırınca aslında silikon ucun çok da iyi bir şey olmadığını öğrendim. Bebek hem yeteri kadar süt çekemediği için doymuyo, hem meme tam boşalmıyor bu yüzden sütünüz zamanla azalıyor, hem de çok fazla hava yuttuğu için gazı daha fazla oluyormuş. Bunları öğrendikten sonra sürekli bırakmayı denedik ama her defasında çığlık çığlığa ağlıyordu. Sonra bir emzirme danışmanıyla görüşme yaptım bana ters tutuş ya da sallayarak ayakta verme gibi farklı teknikler söyledi ama maalesef başarılı olamadık. Ben araştırmaya devam ettim bu sürede silikonun ucunun yavaş yavaş kesilmesi yöntemini gördüm bi onu da deneyeyim dedim fakat o yöntemde silikonun uç kısmını kestikten sonra canınız çok yanmaya başlıyor çünkü bebek vakumladıkça meme ucunuz silikonun kesik kısmına denk gelip tahriş oluyor. Neyse bir gece kendi kendime hadi bi deneme yapayım dedim ve tamamen spontane bir şekilde hem ben çok sakin hem bebek çok sakinken silikonsuz şekilde ağzına verince bebek tuttu ve yaşadığım mutluluğu size tarif edemem. Hemen neyi doğru yaptım diye hem kendimi hem bebeğimi dikkatlice inceledim ve en başından beri bebeği doğru tutmadığım için memeyi ağzına veremediğimi fark ettim. Hem bebeği mememle doğru hizada tuttuğumda, hem de memeyi c şeklinde tutup kahverengi kısmıyla ağız içine denk getirince bebek başarılı bir şekilde tutabildi. Tabi bazen başaramadığım da oluyor ama pes etmiyorum biraz ikimiz de sakinleşince tekrar tekrar deniyorum ve böylelikle silikondan kurtulduk. Diyeceğim o ki eğer meme ucunuz varsa ve ne yaparsanız yapın silikonsuz ememiyorsa bence bebeği tutuşunuzda ya da memeyi tutuşunuzda da bir problem olabilir. Emzirme danışmanları bu konuya çok değinmiyor ama en önemli konulardan biri. Bu yüzden bahsetmek istedim, belki şu an uğraşan deneyen bir anne olursa faydası olur. Biraz uzun yazdım okuyanlar hakkını helal etsin. 🌸