GiybetReis merhabalar ben de size bir şeyler sormak istiyorum. Bu konu halkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Oğlum 27 aylık oldu yeni. Artık birçok kelimemizi tekrar ediyor. Ama bazıları anlaşılıyor bazıları anlaşılmıyor ama çoğunlukla anlıyorum. 50 ye yakın kelimesi vardır saymadım çünkü son zamanlarsa baya arttı. İkili cümle olarak da son bir aydık anne bitti anne aç anne al baba al anneanne bitti mavi top gibi ikili cümleleri var bir kaç tane o kdr. Ben de geride olduğumuzu düşünüyorum, mesela renklerden sadece maviyi diyor sayılardan bir ve üçü diyor geri kalanını ise a i o şeklinde kafasına göre söylüyor 🙂 çok hareketli sürekli bensiz oynamayan nazlı bi çocuğum var ama son zamanlarda kelimelerinin artması çok büyük umut oldu🙂 sizce dil terapistine gerek var mı yoksa beklemeli miyim teşekkürler 🙂 kızınız için de hayırlısı olsun umarım en kısa zamanda konuşur. Ben de sizin gibi kafaya çok takıyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Oğlumun seviyesini yorumlarsınız sevinirim. Bu arada alıcı dili süper bi çocuk. Küçükken tv seyretti hala yemek yerken telefondan bişeyler açarız öyle yediriyoruz onun dışında evde tv açılmaz. Yemek yerken baktığı da niloya ile Eymen Çimen…. Ben eskiden çizgi filmin çok etkilediğini düşünüp aşırı vicdan yapıyordum ama sanırım çok fazla abartmadan azıcık izleyen çocuklarda etki edeceğini sanmıyorum, konuşma biraz da genetik ve sosyallikle ilgili çocuğun istemesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.