aselsevo kendi tecrübemi paylaşıyorum. Kızım 2,5 yaşına kadar 5-6 kelime söyledi. Ekran varsa ekranı kesin. Bol bol kitaplar bakın beraber. Benim bir arkadaşımın yurtdışında otizmli çocuklarla çalıştığı merkezi var, kendisi doktor. 30 dk görüntülü arama yaptık, hareketlerini, tepkilerini takip etti. Sonrasında dedi gelişimde sıkıntı yok, akıl sağlığı olarak yerinde dedi yani. İnce motoru gelişmediği için kelimeler yok dedi. İnce motor geliştiğinde beyin gelişimi desteklenir, bazı biyokimya reaksiyonlar gerçekleşir dedi. Renkli ahşap boncuk, bir birine geçirmeli boncuklar aldım, sürekli onunla oynadık. Nohutla fasülyeyi karıştırıp verdim, onu ayrıştırdık falan. 2 yaş 8 ay gibi başka kelimeler de gelmeye başladı. 2 yaş 10 aylıkken ta 4-5 aylıkken göstermeye başladığım zeka kartlarındaki objeleri söylemeye başladı. Meğerse her şeyi beyninde depolamış. Gitmediğim doktor kalmamıştı, 3 yaşından sonra bakarız der, ben duyunca deli oluyordum. Bir anne bir dua paylaşmıştı burda, konuşmayan çocukların içtiği suyu 21 yada 30 gün her gün okunması gerekiyordu sanırım, eşim akşam dua okurdu bir bardak su alıp, o suyu içirdi. Artık hangi yöntem işe yaradı bilmiyorum ama tam 3 yaşında konuştu. 2 yaş 10 aylıkken kreşe de başladık. Çok faydasını görüyoruz.