5 aylık bebeğim genellikle sırtüstü yatırınca ve anakucağına koyunca bacaklarını uzatıp kasıyor ve ellerini ayaklarını kıvırıp çeviriyor. Gözlemlediğimde genel olarak heyecanlanınca ve onunla ilgilenilmeyince bu şekilde yapıyor ama dün baya kendini kastı vücudu falan titrer bir şekilde daha şiddetli hareketler yapınca bizi baya korkuttu. Daha önce de tek kaş kaldırdığı için endişelenmiştim ve bunları da foruma internete vs yazınca epilepsi belirtileriyle direk örtüştü ve çok panik yaptım. Bugün hemen nöroloji doktoruna gittik ve videosunu da göstererek şikayetlerimizi aktardık. Muayene etti ve ayrımını yapabilmemiz için eeg çektirmemiz lazım dedi çok şükür ki temiz çıktı. Bebekler bazen böyle şeyler yapabiliyorlar endişe etmekte haklısınız ama bir sıkıntısı yok normal dedi. Gözlerinde kayma, uzun süreli dalıp tepki vermeme gibi belirtiler tehlikeli olabilir dedi. Bunları yazmamın sebebi benim gibi endişelenip araştıran anneler için bir nebze gönül rahatlığı sağlamak ve bence böyle bir durumda vakit kaybetmeden doktora gidip eeg çektirip kafanızda şüpheleri ortadan kaldırın. Emziren bir anne olarak böyle şeyleri kafaya takınca sütümün azaldığını gözlemliyorum kafaya takıp arastırmak yerine direk doktora gitmek en doğrusu, internete bebeğim şöyle yapıyor diyince direk bir hastalık belirtisi ve tanısı koyuyorum yoksa kendi kendime. Ayrıca geçtiğimiz hafta b12 si düşük çıktı ve takviyeye başladık. Belki de bundan kaynaklı titreme istemsiz hareketler vs yapıyordur.