Uykularharamolduu kilo alması nasıl çocuğun? Bizde gastroentoloji bölümüne kaka tahlili verdik ordan teşhisi koydular. Şuan dört aylığız. Üç ay boyunca çok zor süreç yaşadık. Çocuğum artık kaka yapamamaya başladı yapamayınca çok sıkıntılara girdik. Gürültülü kaka, aşırı gaz ve huzursuzluk, emerken kıvranma, kaka yapamama, emdikten sonra kusmaya da başlamıştı her iki üç güne midesindeki sarı kısma varana kadar boşaltırdı gün içinde de emdiğini çıkarmaya başlamıştı doktor aşırı haz olduğu için gidecek yeri yok üstten tepiyor demişti.Karnından fokur fokur yetişkin karnı gibi sesler gelirdi. Relaktazı vermeye başladığımdan beri çoğu şikayetimiz azaldı artık geceleri daha rahat uyuyor bebeğim. Sabah uyanınca hemen kucağıma almam 5-10 dk yatakta kendi halinde oynatırken gazını çıkarır sonra emzirmeye başlarım. Ama kilo almamız çok yavaş doktor laktoz int. bağlıyor. Her ne kadar relaktazı versem de tam düzenli olmuyor demek ki bazen hala çok gazı olur bazen hala emerken kıvranır doktor bunları hep ona bağlıyor. Ne kadar vereceğimi de tam bilemiyorum. Bize gastrodaki doktor 8 damla dedi her emmesinde ama bazen 10 dk sonra tekrar emziriyorum yine de vermem gerekir mi? İşte dışardan takviye olduğu için vücudunun ne kadara ihtiyacı oluyor anlayamıyorum. 4. Ay aşışından sonra kaka da kan gördük doktorum hiç kilo alamazsa süt alerjisi olabilir dedi ama haftalık ölçümüzde 170 gr almış o yüzden hala laktoz int. diyebiliriz takip edelim dedi. Kafam çok karışık.