Domino malesef boşuna idare ve öğretmenlere sinirlenmişsiniz. Durumu kısaca özetleyeyim. Ülkemizde okul öncesi eğitim hâlâ zorunlu eğitim kapsamında değil malesef. Üstelik bunun yanında yardımcı personel desteği vs. nedeni ile de maliyetli. Bu nedenle okul öncesi eğitim sınıfları ve okullari her zaman veliden alınan aidatlarla bu maliyetleri karşılardı. Bu sene MEB okul öncesi eğitim için aidat alınmayacağını duyurdu ilk önce. Çünkü artık yavaş yavaş ve hatta yıllardir okul öncesi eğitimin de zorunlu eğitim kapsamına alınması düşünülüyor ve üzerinde çalışılıyor. Ancak alandan giden dönütler, problemlerin çözülememesi, bakan değişikliği, genel müdür değişikliği, yönetmelik değişikliği derken aidat geri geldi. Öngörebilen, tecrübeli idareciler büyük büyük konuşmayıp veliye bu durumu izah ettiler zaten. Hatta pek çok yerde de velilere işin aidatsiz yürümeyecegi izah edilerek o aidat alınmayan dönemde bile aidat alındı. Yani her zaman olduğu gibi bakanlık düzeyinde kararlar alındı ancak okul müdürleri ve öğretmenler velilerle karşı karşıya bırakıldı.
Gönül ister ki çocuklarımız için en iyisi en güzeli olsun. Okul öncesi eğitim zorunlu ve parasız olsun. Ama maalesef şu an durum bu. Umarım çocuklarımızın daha aydınlık yarınları olur. 🌺