AviL06 Televizyon izleme sadece uyaran eksikliğine yol açar. Ben çocuk gelişim öğretmeniyim özel eğitim. Otizmli öğrencilerimin geçmişini arastırdığımda, genetik faktör, ailenin geçmişi, doğuştan olan bi farkındalık olduğunu görmüştüm. Burada yani internet platformunda aileleri o kadar çok korkutup anneleri suçlanmaya sebep olan bilgiler (bildikelrini sananlar da var) var ki ben bile bu işin okulunu bitirip çalışmış olmama rağmen çocuğumda acaba mı demişliğim oldu. O yüzden otizm çok farklı bi farkındalık. Bir sürü çeşidi var. Bazıları zeki olabilirken bazıları hiç becerisi olamayabiliyor ama sonradan eğitimle kazanabiliyor. Daha hiç bir öğrencimin raporunda tv izlemiş sebebiyle otizm farkındalığı olduğunu görmedim. Tv evet belli bir yaşa kadar izlemeseler çok güzel olur ama izliyorsalar bile sadece uyaran eksikliği olur. Bu da evde kendiniz bu uyaran eksikliğini giderebilirsiniz. İleride zaten ne kadar televizyonu kesseniz de bir şekilde hem internete hemde televizyona bağlı bir nesil oluyorlar.😊 O yüzden otizm ve belirtileri çok ciddi ve farklı semptomları var çeşitli.