Erkvam Hamileyken bebeğimde olan böbrek genişlemesi hala devam ediyor ne yapmam gerek 😔😔 başına gelen var mı
papaty Erkvam kizimdada vardi ama geçmiş dedi dr sizin bebeğiniz kaç aylik oldu bide kaç cm genişlemesi var
Hediyealp Erkvam doktorunuz en iyisini bilir ben oğlum da vardı anne karnında tespit edildi ve 3 kere ameliyat olduk buna sünnet de dahil çok şükür 18 aylık hiç bir şeyimiz kalmadı böbrekler normale döndü 🙏sizlere de çok geçmiş olsun canım
Binnur_cam Erkvam benimde doğuma yakın söyledi doktorum sağ böbrekte diye doğduğunda ultrason çekildi geniş evet ama şuan tedavi ameliyat olmaz zaten gözlemlicez demişlerdi . 4 ay çektirdik 6.8 miş şuan 7 aylığız 2 gün önce çektirdim 7.0 dedi büyümüş ama idrara sıkışıksa onunlada alakalı olabilir birde problem yaratacak bir büyüklük değil sadece 2 3 ayda bir mutlaka idrar tahlili 3 4 ayda birde ultrason çekilip nefroloji takipli ol dedi . Yani normal şartlarda şuan böbrek 7.8 bile olsa büyük demezdik diyede uyardı . 1 yaşta düzelmesi bekleniyormuş genelde.
1civcivannesi Erkvam ben hile iken mi basladi bilmiyorum ama kalça çıkığı için gitimizde var denildi 20 gün sonra tekrar götürdüm normal dedi küçülmüş dedi
ministavsan7 Hediyealp Kaç aylıkken ameliyat oldunuz acaba neden gerek gördü doktor? Bi de nasıl bi operasyondu acaba? Kaç ml di acaba? Bizde de vae aynı durum gerek görürse ameliyat demişti o yüzden soruyorum kusura bakmayın
ministavsan7 Bizde de vardı anne karnındandan itibaren 5 aylık kızım 1 ve 3 ayda kontrele gittik. Takip edecek doktor 6. Ayda tekrar gideceğiz umarım büyüme olmamıştır. Duruma göre tedavi ya da takip edecek doktor inşallah kendiliğinden geçer…
kaderbydur Neden ameliyat oldu bebeğiniz çok mu büyümüştü çapı benim bebeğimde vardı 5 ml ondan sordum
Hediyealp ministavsan7 doğduktan 4 gün sonra ameliyat oldu ilk ameliyatı kapalı oldu yani pipi ucundan girip idrarın aşağı gitmesi gereken yeri açtılar 2. Ameliyatı idrar ve böbrek arasın da olan damarda diyeyim reflü yani kaçak varmış ikinciyi de o kaçağı kapatmak için oldu doktor bize bu ameliyat normal de ilk seferde tutmaz iki veya üç ameliyat olabilir eğer yine kaçak olursa açık ameliyat yapmam gerekir dedi Allah’ıma binlerce kez hamdolsun ki ilk seferde kapandı 3 ameliyat işte hem sünnet oldu hemde pipisinin idraf çıkış deliği büyüktü onu da diktiler tabi bu süreçte sintigrafi yapıldı kaç kez hemde sonra sonda yardımı ile filimler çekildi her ay 3 5 kere ultrason filmi istendi doğduğunda 15 ml di sınırı geçmişti ameliyat sonrası ikiside 5 ml düştü yani ideal boyutuna
Hediyealp ministavsan7 7 Aylık iken son ameliyatını oldu sorun değil bu arada istediğinizi sorabilirsiniz ben Kütahya da yaşıyorum Ege’nin en iyi çocuk cerrahları burda bu arada
Btl61 Hediyealp sondayla yapılan işlem zorlu muydu bizden de istendi böbrek genişlemesi ce kanalda genişleme var ,idrar kaçağı olup olmadığını öğrencmek için çekmeleri gerekiyormuş ,sonrasında çocuğunuzda bi rahatsızlık oldu mu? Ağrı vs ?
ministavsan7 Hediyealp Anladım çok geçmiş olsun sizinki doğumdan itibaren fazla büyükmüş o zaman Allah bir daha yaşatmasın. Bizde takipteyiz hala gelecek ay tekrar gideceğiz doktora inşallah ilerleme olmamıştır