berikomoms cagrimomos böyleydik emme olayını bitirmekte buldum ben çareyi günde 100 kere meme diye gelince. 17 aylıktık
Dalpa cagrimomos 2 yasa az kaldı zaten memeyi kestikten sonra kilo alır bizdede durum böyle ama iki yaşa kadar memeyi kesmicem son emmeleri zaten çevremde kesip devam eden var herkesin kendi tercihi🌺
cagrimomos Dalpa kesemem ki asla durmaz aslaaaa meme bağımlısı ve memesiz asla uyumaz hep böyleydi 2 yaşından sonra nasıl kesicem.onu da bilmiyorum
Sesss_s cagrimomos bende aynı sorunu yasıyorum 17 aylık ozellikle geceleri sabah kadar memede yoksa kıyameti koparıyor resmen . Bu gün saglık ocagına gittm uymadan once güzelce doyurun dedi gece kalktıgınsa biberonla süt içerebilirsin dedi inek sütü ama kızım asla biberon tutmuyor . Sadece memede . Artık piskolojim bozuldu bi kaç ay daha emzirmek istiyorumdum ama galiba bırakmam geriyor anne sütünü resemen bagımlı gibi
cagrimomos Sesss_s geceleri sabah kadar memede yoksa kıyameti koparıyor resmen bu dediğinizi yaşıyorum ben de ya ben de öyleyim de ama uyumadan önce eskiden yerdii yani yaklaşık 4 hafta önce şimdi o da yok tık yok
Dalpa Sesss_s bazı doktorlar inek sütü verme sakın diyor bazıları da böyle tavsiye ediyor cidden kimin dediği doğru anlamıyorum banada bir arkadaşım biberon ile su ver dedi onun çocuğu gece bir biberon bitiriyormus suyu hatta
berikomoms cagrimomos yani emmeyi bitirmek istiyorsanız önce psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmelisiniz demek istiyorum.
cagrimomos Dalpa ahaha ben de bebeğime su veriyorum dediğim gibi artık sadece meme istiyor koparıp ağzına vereceğim artık al ömür boyunca boyu senin olsun diye
Sesss_s Dalpa bilemiyorum ama ben vermek isterdim . Çünkü bizde oyle büyüdük . Bende geceleri kalkıp sulukla su veriyorum bir şişe bitiryor ve bir elinde bir sulukdan bir memeden emiyır o yontem bizde hiiiç işe yaramadı resmen dahada eziyer oldu bana .
berikomoms cagrimomos tabiki bırakmaz :) burda eski postlara bakabilirsin bu konuyla ilgili birçok fikir edinirsin
Dalpa Sesss_s her geçen sene yeni birşey çıkıyor şuan yaptığımızada ilerde çocuklarımız çok yanlış anne dicek bence dhdjjd köydeki nenem 100 yaşından fazla yaşadı terayag süt köy peynirleri ekmekler hepsinden yerdi hastalıktan değil yaşlılıktan öldü yani bende bilemiyorum
Sesss_s Dalpa eskiler daha iyi bilir bence . Bu gün annem iki memeyi birden bırakmak cok Zor olur agrı yapar dedi once bir memeyi bırakıcaksınn yavaş yavaş süt azalsın sonra kendilinden bitsin dedi sonra diger memeye geç onuda oyle bırak dedi . Doktor ikisini birden bırakmam gerektigini soyledi agrı yapar. Teyzemde kendi kızında iki memeyi birden bıraktı ve kanalları tıkandı ikinci gebeligimde cok sıkıntı yaşadı emzirirken onun doktoruda süt hemen kurumamıs iltihap yapmıs dedi suan karman çorman oldum resmen
Dalpa Sesss_s ya bunu ilk defa duydum çok fazla mastit oldum ben en çok bundan korkuyorum biri şey demişti detoks suları sütü kesiyor diye ben onu denemeyi düşündüm sizede tavsiyem olsun maydanoz limonlu su yeşil çay falan