heygorl Bu ayda uyku gerilemesi var. Benimki 10.5 aylıkken başladı 35 gün uğraştım iki uyku uyusun diye ama olmadı. Bazı günler nadiren uyuyor bazı günler uyumuyor. Saatleri de saçma sapan oldu (2 aylıktan beri düzenli saatlerde uyur) bir tek 19.00 da akşam uykusuna geçmesi değişmedi. Ben de saldım artık. 🥲
Endmzakyol melovebabym benim kızımda 1 yaşında günde 2 uyku yapıyor ilk uykusu 2 saat ikinci uykusu 1 saat akşamda 10.30 gibi uyur tek uykuya geçmek için daha erken diye düşünüyorum ama geceleri huzursuz benimkide deliksiz henüz uyuyamadık sürekli uyaniyo
sseymanur melovebabym öncelikle gece beslenmesini keseblrsnz emin olun o zaman daha güzel daha uzun uyuyorlar
CaninannesiCemre sseymanur Gece beslenmesine emerek uykuya devamda dahil mi ? Bilmediğim için sormak istedim..bir de nasıl kesebiliriz eğer öyle ise ?? 🙏🙏
melovebabym sseymanur aşırı aşırı memeye düşkün bi bebek. Hatta emerek uyuyor. Nasıl keserim bilmiyorum🥲
eflal1410 melovebabym son bir haftadır bizde aynı şekildeyiz. 10 gibi yatıyorum yarım saat 45 dk sonra kalkıyor emmek istiyor sanıyorum emiyor sonra tekrar uykuya dalamıyor gözler kapalı ama huzursuzluğu var canı yansa sürekli ağlar diyorum uyuyamayınca ağlıyor dönüp duruyor yatakta mızmızlanıyor sallıyorum su veriyorum emziriyorum kucağıma alıyorum ninni açıyorum bazen aşırı zorluyor en son artık sanırım pes ediyor ve dalıyor. Ne yapacağımı şaşıyorum o sıra dün artık kucağımda zıplayarak uyuttum ya 🫢
melovebabym eflal1410 biz o kadar değiliz ama çok sık uyanıyor. Bazen gece kalkıp oturuyor 1 saat falan.
Yusufff-41 melovebabym her çocuğun gelişimi farklı canım 14 ayından itibaren gündüz bazen tek bazen iki uyku yapıyor zorlamiyorum huysuz oluyor çünkü kendisi bir düzene oturacak gece en geç onda yatırıyorum uyanıyor tabiki ama uykuya geri donduruyorum sabah yedi ya da sekizde ayaktayız şükür beste altıda kalkardı önceden takip edin bir kaç gün kendi ne zaman isterse öyle yatırın
sseymanur CaninannesiCemre aynen o da dahil bir yasindn sonra zaten doktorlar da önermiyor gece beslenmesini emmek istedgnde şu teklif edeblrszn tabi ilk bir kaç gündür aglayacktir isteyecektir ama sizin kararlı olmanz lazm bı kaç gün uykusuz kalablrsnz uyutmadn önce karnıni doyurup uyutun yoğurt veya çorba filan vererek sonrasında bu sürece alisacktr ben o şekilde kestm şimdi normal akşam yemeği yiyip sonrasında yatmdn bir saat önce yoğurt yedirip uyutyrm uyanırsa da şu veryrm ki artık dokuz gibi yatıp sabah altıya kadar uyuyor o zaman şu verip biraz daha uyutyrm bu şekilde alisti
heygorl sseymanur Nasıl yaptığınızı süreci anlatır mısınız ben de mi kessem? Ya açsa falan kafamda deli sorular
sseymanur heygorl melovebabym aç mi acaba diye düşünmemek için akşam yemegi zaten yiyodur uyutmadn önce dedgm gibi ya süt ya yoğurt ya da muhallebi gibi şeyleri yedirin sonra uyutun ben hem gece emmesini hem de genel olrk emzirmeyi aynı anda biraktrirdgm için göğsüme salça surmustm pis oldu kötü olmuş filan dedm anliyodur zaten o şekilde iki gün zorlandm karnını doyurup uyuttum gece aynı saatte uyandgmda kucagmda alıp sakinlestirdm şu teklif ettm onu içti sonra dedgm gibi ilk bir kaç gün aglayrk zorla uykuya geçti ama üç dört gün sonra alışmıştı sadece uyandgmda kucagmda alıp sakinleştirir o şekilde tekrar uykuya dönüşünü saglayrk basardm sizde yapablrsnz kendnze ve bebegmze güvenin
Karel-01 Yas aynı uyku saatleri aynı herseyiyle ve evet gece çok sık uyanmalari var kabullendim muhtemelen emdiği için ona alıştığı için çok sık kalkıyor emzirmeyi sonlandırana kadar böyle 🤷🏻♀️
Annekbra Bizde aynı düzendeydik iki uyku yapıyor son uykusunu 4 gibi yaptırıyorum 9 buçuk 10 gibi gece uykusuna geçiyordu aylardır aynı düzendeyiz ama bi kaç gündür uyuduktan sonra yarım saat falan sürüyor ağlıyor emziriyorum sallıyorum yok ger uykuya dönderemeyip pes ediyorum 1 1 buçuk 2 gibi zorla kucağımız da uyutuyoruz bi kaç gündür galiba bu aylarda normalmiş bu atak haftasında ve geçici bir süreç diye düşünmek istiyorum
calikusuhtc Aynı durumdayiz kızlar bir haftadır, sürekli uyanıyor pilim bitmek üzere , annem doymadigi için mi acaba gece sürekli emmeye kalkıyor uyku saatinden hemen önce bir seyler yedir dedi varmı başka tavsiyeniz