Ben eğitimci olarak şunu tavsiye ediyorum:
Eğer imkanınız varsa 3 yaşını doldurana kadar anne bakımı olmaşı,sosyallerimle için oyun alanlarını kullanabilirsiniz.
3 yaşından sonra kademeli olarak kreşe başlaması daha sağlıklı olur. Doğrudan tam güne başlarda terkedilmiş hisseder ve davranış sorunları baş gösterir. Belki yarım gün ile başlayıp,zamanla arada tam güne çevirmekte fayda olabilir. Okul size bu konuda çok dürüst olamayabilir müşteri kaybetmemek için,illa tam gün gelsin diyebilir kulak asmayın. 4 yaşında tam güne başlayabilir akabinde.
Çalışmak zorunda olmayanlara önerim kreş e tam gün gönderilmemeli çocuk 5 yaşa kadar,bence….. ben çalışmak durumundaydım 2.5 yaşında başladı kreşe oğlum ama kısa sürdü her sene yarım dönem filan gitti ama okuldan öyle soğudu ki,anasınfındaki son yıl bıktım dedi çocuk,şu an 2. Sınıf okutmayalım diye gözümüze bakıyor ki akademik ve algı olarak iyi bir çocuk. Bu defaki bebeğimi Allah izin verirse kendim büyütmeyi düşünüyorum maddi darlık çekmediğim sürece. Taa ki 4 yaşında yarım güne başlarım diye kafamdan geçiyor. Her şeyin hayırlısı tabi🙏🏼