Momystyle Belediye de 4a sigortalı çalışıyorum ve okuduğum yazılara göre kamu personeli 24 ay ücretsiz izin kullanabiliyormuş bu doğru mu kanunda da yazıyor bilgisi olan var mı ?
Basmom Momystyle memur musunuz? Memursanız 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre doğumdan sonra 2 yıl ücretsiz izin hakkınız var evet.
durukusunannesi_ Momystyle ben kamuda memurum bizde doğumdan sonra 2 yıl var benim şuan 1. Yıl bitmek üzere sizde memursanız var tabi ki. Ama belediye de sözleşmeli işçi kadrosundaysanız 6 ay var ama o da sanırım belli bir yıl çalışınca oluyor bizim kurumdaki kadrolu işçiler bu şekilde
Momystyle Basmom şöyle ki 2 sene belediyeye bağlı şirkette çalıştım 4b kapsamında 1 senedir de belediyeye bağlı 4a sigortalıyım neyim bilmiyorum sözleşmeli memur muyum neyim ben neyim inanın bilmiyorum 🫠🫶🏻😂
Momystyle İnsan kaynakları yasal olan sendika iznimi bile vermedi o izin yok biz vermiyoruz dediler bende uğraşmak istemedim gerçekten dertsiz başıma dert almamak için şuanda da gidip bunu sorsam muhtemelen ya bilgi vermezler yada yanlış bilgi verirler diye düşünüyorum
uykusuzanne60 Evet öğretmenim, bebeğim doğduktan 2 ay sonra ücretsiz izne ayrıldım. 24 ay mı kullanırım bilmiyorum ama bit süre kullanacağım. Dogum izninden sonra 2 yıl ücretsiz izin hakkımız oluyor
Momystyle uykusuzanne60 yani dediğim gibi sıfatım ne bilmiyorum ama kalem olarak görev yapıyordum şuan kalem olarak görev yapan arkadaşıma sordum bugün 657 sayılı kanuna mı tabiyiz dedim evet dedi
Momystyle uykusuzanne60 öğrenmek istediğim aslında kamuda çalışan her personel yani 657 sayılı kanuna tabi olan her personel 24 ay ücretsiz kullanabilir mi bu
Elanur-mehmetaliannesi Momystyle benim sigortam da 4a üzerinden yatiyo 2018de devlet taserondan kadro geçenlerdenm bizim sozlesmede 1 sene ucretsiz hakkimiz. 6 ay ücretsiz veriyor ama ikinci 6 ay kurumun yönetimin onayı olmazsa vermiyor. Belki öyle olabilir sizinde.
Mukemuke Momystyle önceden 4b iseniz sözleşmeli personeldiniz. Şuan 4a iseniz kadroya geçmişsiniz demektir. Belediyelerde kadroya geçen 4a’lı personeller 657 ye tabidirler. Ben de kamuda çalışıyorum mühendisim 657’ ye tabiyim. Şu an 2 yıllık ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum.
sanemsu Momystyle hayır belediye çalışanı işçidir o nedenle 4 ay ücretli altı ay ücretsiz izin hakkı vardır.(sendika farklı bir hak almadıysa) 657e herkes bağlı fakat memur olarak 24 ay kullanabilmeniz için emekli sandıgına baglı olmalısınız 4a ve 4b grubu ve sgk yatan gruba aittir bilginiz olsun🌸🙏🏻
Momystyle Mukemuke peki izin süreciniz nasıl oldu insan kaynaklarına yazı yazdınız kabul ettiler mi direk
Mukemuke Momystyle khk lı isen 399 a tabi oluyorsun ama birşey değişmiyor yine 657 hükümleri uygulanıyor. Ben 657 ye tabiyim.
Mukemuke Momystyle doğum iznim bitince ve yıllık izinlerimi de kullanınca büro görevlisi arkadaşımıza söyledim şu kadar gün ücretsiz izin kullanıcam diye o yazdı yazıyı.
Momystyle Mukemuke o zaman her şekilde 24 ay iznim var bu izin doğum tarihinden itibaren işliyor değil mi mesela diyelim oğlum 3 aylık 21 ay izin alacağım