Bu postu bir kaç kere açtım daha kaç kere açarım bilmiyorum. Her seferinde aynı öneriler kitap oku , iletişim kur , sıfır tv olsun vs vs.. hepsini yapıyorum. Kitap okumayı çok sever okuruz , puzzle kendi yapar dokunmam , oyun kurar oynar , verilen komutu yerine getirir, ayakkabılarını kendi giyer vs ama çok çevremiz yok anne baba çoğunlukla birlikteyiz. Kreşe gitmiyor zaten kendim de öğretmenim verilecek şeyleri evde yaptırıyorum. Kreş fiyatları çok uçuk olduğundan birazda.. neyse herseyi biliyor fakat konuşmaya gelince ıııı ıııı.. konuşmak istemiyor sanki.. kelimeleri var anne, baba, anneanne, dede , teyze, kedi , mor , hayvan sesleri vs basit kelimeler yani çok az dır.. düşünüyorum arkadaş olmadığı için mi ama bi tek arkadaşı olmayan çocuk benim değil ki görüyorum sadece aile ile yetişen çocuklarda gayet güzel iletişim kuruyorlar.. evet her cocuk farklı biliyorum Allah’a hep şükrettim ki sağlıklı zaten bu duygumu bastırmam da hep bu yüzden onun sağlığı benim için daha önemli bu bana yetiyor fakat aklımın köşesinde hep bir soru 4 ay sonra 3 yaşında olacak acaba ne zaman konuşur..