Sevgi61_ funda37 benden bahsettin resmen hic emmedi sağolsun 1 yasini doldurdu dun kaynanam hala annen yedrmedi kizim seni diyor 6 ay elimde sagma pompasiyla gezdim 2 saat arayla yedirmek zorunda kaldim sarilik olmasin diye gece sag 30 dk yedir 30 dk uyut 30 dk sonra yine otur sağ 2 saat doldu sabahlara kadar sağardım Allah razi olsun eşim hep destekcimdi 6 ayda ek gida ile rahatladım üzülme
Cosmosmom Sevgi61_ ah ah o gece sağmalar uykusuz geceler ben de dört gözle 6 ayı bekliyorum o Zaman sağımı nasıl yaptın canım :)
Cosmosmom Deletedmom0073 hahahaha bana bakayım tadına süt mü mama mı diyen çıktı yaaa 😃🤣 bir de ayyy sağıyor musun bizim bir tanıdığın sütü öyle kesildi senin de kesilir yakında mevzusu var 😒
Deletedmom0073 Cosmosmom hihi evet, şöyle pozitif şeyler söyleyen bulunmaz zaten, bir keresinde zaten sinirim tepemde sevmediğim de bir komşu kadın cocuk susmayinca "sütün yok mu" demiş bulundu bir azarladim kadını bir baktim gitmiş erkenden 🤷🤦bir daha da gelmez sanırım 😅
babymilax funda37 öncelikle geleni gideni bir boşverin bence. Her bebek farklı sürekli bir kıyaslama peşinde herkes. 2 ay morarana kadar ağlamasına rağmen emsin diye uğraştım. Emmedi ağzına damlattım yutmadı göğsümde emiyo zannederken sürekli gaz biriktirip hastanelere kalkıyorduk. En sonunda pes ettim sağarak biberonla verdim yine kabul etmedi sağmaya sütüm dayanmadı ve bitti. Şuan mama bile yediremiyorum emzirmeyi boşverdim. Benim için önemli olan bebeğinin istediğiyle annelik egolarımızı bırakıp biraz bebeklerimizin istediklerini yapmamız gerekiyor bence. Boşverin ne yediğini ne içtiğini önemli olan evladınızın sağlıkla gelişimi
Busra_ugur57 funda37 benim kızım da 1 bucuk ay emdi sonra yok açlıktan sarılık oldu hastanede 2 gun yattı gerkez laf soyledi emziremedin yapamadın edemedin ama Bn de çok uğraşlar verdim olmayınca olmuyor daha sonra hiç takmadım kim ne dediyse lafının karşılığını verdim kaynanama bile simdi 6buvuk aylık çok sukur hiç Bi sorunu yok mamayla beslenen cocuklara sankı zehir veriyormuşuz gibi bakıyorlar
Pelinzade Ben ben ben hiç emmedi allahtan kaynanam öyle laf söylemedi hatta uğraşıyoruz çok ağlıyor diye ağlatmayın olmuyorsa olmuyorsur dedi sağolsun kimse canımı yakmadı ama ben çok taktım psikolojim bozuyordum kendi kendime sonra kabullendim ne yapayım bende emmeişim
TugceOrnekoglu Bahar47 hamile olduğum için yavaş yavaş sağım sürelerimi uzattım sütüm kesildi normalde hedefim 1 yaşına kadar anne sütüydü ama hamileliğim ve taşınma süreci düzenli sağım yapamadığım için azaldı sonra sağmayı bıraktım ama düzenli sağım yapsaydım kesinlikle kesilmezdi sen sakın vazgeçme canım ve sağınca sütün kesilir diyenlerede hiç kulak asma benimde hedefim ilk 6 aydı sonra 8 oldu sonra 9 oldu ve benim kızım hala ek gıda kabul etmiyor ona rağmen 9 aya kadar sadece anne sütü aldı şimdi mamaya geçiş yaptık
Bahar47 TugceOrnekoglu anladım canım evet ne kadar zor olsa da pes etmemeye çalışıyorum ama oğlum çok istahsiz içmiyo. Çok üzülüyorum sagdigim hep dökülüyor
TugceOrnekoglu Bahar47 benimkide öyleydi canım o yüzden az ama sık besleme yapıyordum 60 ml içiyordu o yüzden o kadar koyuyordum eğer içecek potansiyal varsa biraz daha ek yapıyordum 1 saat sonra tekrar hazırlıyordum
Bahar47 TugceOrnekoglu sadece uykudayken içiyor o kadar üzülüyorum ki benim beebgim açlığını hissetmiyor en son açlıktan 2 aylıkken ağlamıştı. Şu an 5ay 7 günlük düşünün çok yoruldum
Nicemother funda37 benim kızımda hiç emmedi kaynanamda çok laf söyledi ama takmadım takmıyorum da canım kızım yaşına girdi hala daha emmiyor aman dünya da emmeden büyüyen tek çocuk benim ki değil ya diyorum. Bizim bir akrabanın üç çocuğu var büyükler artık yani hiç biri beni emmedi diyor... sıkma canını mamayla büyüyen tek çocuk senin ki değil bunu unutma ...
Burcutuna funda37 seni en iyi ben anlarım tam 13 buçuk aydır sagarak veriyorum bide benim bebek mamada almadı daha yeni inek sütü alıyor öyle rahatladım kulağımi herkese kapadım ve cevaplarını veriyorum artık insan alışıyor merak etme canım yalnız değilsin birçok anne meme reddiyle başbaşa sadece sen değil hickimseyi takma en önemli kişi bebeğin ona odaklan canim
Hunilianne Arkadaşlar çoğunuz sağıp veriyorum diyorsunuz, dışarı çıktığınızda nasıl oluyor, ne taşıyorsunuz yanınızda ? 2’saatte bir sagim nasik yapıyorsunuz?
Bahar47 Hunilianne dışarı cikamiyorum ben şahsen. Maalesef sosyal hayatım sıfir .. beni bu durum çok üzüyor ama bebeğim için katlaniyorum
TugceOrnekoglu Hunilianne ilk başta dışarı çıkamıyorsun gitsende koştur koştur eve geliyorsun sonra ben yanıma ayrıca el pompası aldım acil durumlarda kullanmak için sütüde termos kaplarında içinde buz torbası ve sıcak su taşıyordum yani yanımda bir ton malzeme ile geziyorsunuz
TugceOrnekoglu Bahar47 aynı şeyleri yaşadım canım 10 aylık olacak hala öyle ama sağlıklı olsunda yeter diyorum senin düşündüğünün aynılarını düşündüm ağladım
HamzaSiracveBen funda37 kaderdaşım sakın sakın üzme kendini aynıseylerı yasadım ve dogdu dogalı kuveze koydular hastanede 20 gun kaldık 5 cı gunu emzırmeye cagırdılar ama imkansız bir sekılde almadı gogsumu o sezeryanlı halımle hastane koseşerınde hemsireler zorla sokmaya calısıyo oyle dene boyle dene diyo slıkon uc aldırdılar olmadı kalını ımcesi genıs kenarlısi ınce kenarlısı hepsını denedım sonra gogusucun yok dediler ona ozel şırınga aldım cektırdım ne sanslısın ki eşin yanındaymış benım eşim bunları hep yuzume vurdu 😖😖😖