acemiann Merhabalar okul öncesi öğretmeniyim size birkaç şey söylemek istiyorum bu kreş iyi gelir meselesi ile ilgili. 11 yıldır MEB’de görev yapıyorum. Ve hemen hemen her dönem mutlaka özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencim oldu. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarım da vardı. Geçen sene sınıfımda atipik otizmli öğrencim vardı. Göz teması çok iyi,iki kelimeli cümleleri var,temas etmeyi seviyor,dönen nesnelere ilgili,parmak şıklatma,kendi etrafında dönme,takıntıları var,tekrarlayan kelimeler mevcut ama durumu genele bakıldığında hafif düzey otizmli. Okulun ona artıları da oldu eksileri de. Bu çok iyi irdelenmesi gereken bir konu. Öncelikle sınıfı kesinlikle kalabalık olmamalı maksimum 12 öğrenci olmalı sınıfta çünkü kalabalık hem çocuğunuzu kaygılandırır hem de öğretmeni yeteri kadar ilgilenemez ne yazık ki. Diğer bir konu ise öğretmenin bu konuda emek vermeye istekli olması ve konuya hakim olması. İnanın bu çok önemli bir nokta. Çocuğunuza iyilik yapmak isterken gerilemesine sebep de olabilir içerisinde bulunduğu kreş ortamı. Eğer imkanınız varsa gölge öğretmen/abla/abi tutmanızı öneririm. Kreşte bulunduğu saatlerde ona rehberlik edecek ve sosyalleşmesine yardım edecek birisi çok faydalı oluyor. Benim sınıfım çok kalabalıktı,yardımcım yoktu. Elimden gelenin en iyisini yaptım öğrencimi düşünmediğim bir günüm yoktu fakat yetişemiyordum. Ve aileyle görüşüp gölge öğretmen tutmalarını istedim ki onlar da sağ olsunlar bana çok destekleyici yaklaştılar hep. Gölge öğretmenle birlikte anasınıfından gerçekten verim almaya başladık. Demem o ki kreş iyi gelir çok sığ bir cümle ve bakış açısı. Kreşin iyi gelmesi için uygun şartlara sahip bir sınıfta vakit geçirmesi gerekiyor🙏🏻 Otizm değilse dahi bu söylediklerim geçerli çünkü özel desteğe gereksinim duyan bir çocuk anladığım kadarıyla. Üzülmeyin tanı almamış ,otizm değil uyaran eksikliği de olması yüksek ihtimal. Dilerim her şey dualarınızdaki gibi olur 🌸