Kızlar ağlayarak yazıyorum oğlum uyurken onu öpüp koklayıp dualar ediyorum bilinmezlik beni mahvediyor😭 oğlum 3 yaş 2 aylık hiç kelimesi yok sadece anne der birde 3 aylık kardeşi var ismi Adar ona da adal diyo arada 😭 otizm die şüphe ettgim durumlar
Kelimesinin olmaması. Dönen şeylere çok merakı var en başından beri bu beni çok tedirgin ediyor @müzik açarız oğlum etrafında dönmeye başlar. Veya arabayı uzanarak sürer tekerlegiyle çok ilgilenir. Parmak ucunda yürürdü şuan da bazen görüyorum. Dışarda elimi tutmaz gider öylece ama ben gelmiyorum gdiiyoruk deyince ııı der kızar bana. Bir de göz temasimiz iyi ama mesela bana baktığında bazen dalıyor sağa cekiliyorum gözü orda kalıyor sonra ismini söylerim çağırırım düzelir 😭
Bazen umutlandıran setlerine geliyorum
Göz teması var ismini bilir bakar. Her şeyi işaret ederek ister acıksa elini karnına götürür su istese su içme hareketi yapar gibi gibi. Organlarını bilir nesneleri hayvanları bilir bir iki hayvan sesi çıkarır etkinlik yapmaya bayılır. Arkadaş ortamına girince onlarla içli dışlı olur yaşıtlarıyla oynamayı sever oynarken bazen yine döner 😭 kişilerin ismini hemen aklına koyar gosterir ben sorunca.
Tv konusunu gelince bir yaşa kadar hiç izletmedim bir yaşından sonra şuursuzca izlediği oldu bu konuda kendime çok çok kızıyorum zaten yalnızdım gurbetteydim izledi yani. Şu 5 6 aydır onun uyudugu odada bile açmayız evimizde TV açılmaz telefon tablet sıfır. Cocuk psikiyatristi takip ediyo 2 ayda bir gidiyoruz şuan özel eğitim önermiyorum otizm gibi durmuyor ama takip edilmesi gerekilen bir çocuk dedim durumumuz olmadığından tvyi sıfıra indirdik ama pek bir düzelme olmadı bu 5 6 ayda son gittiğimde yine kreş önerdi eşimle her şeyden kısıp gönderme kararı aldık 2 haftadır yavrum kreşe gidiyor durumumuz bu şuan ama anne olarak içim içimi yiyor eğitim için geç kalmaktan da korkuyorum bilmiyorum ya hiç mutlu olamıyorum ona bakınca içim acıyor rabbim kimseyi evladiyla sinama benide sınama nolur Allah’ım diye ağlayarak dualr ediyorum . Ne gelirse Allah’tan ama içim yanıyor işte kendime engel olamıyorum 😥😥😥😥