mavikalpefe124 otızm dogustandır ama belırtılerını anlamak ve tanı koymak bazen gec olabılıyor kımısının cok ılerı sevıyede olmuyor o yuzden egıtım görürken kaynastırma ogrencısı olarak egıtım hayatına devam edıyor kımısı cok ılerı sevıyede oluyor bunun en buyuk sebebplerı tv telefon tablet sosyal aktıvıte yapmama arkfas ortamı olmaması gıbı gıbı durumlar . Yanı erken farkedıldıgınde gerçekten cok ıyı bır egıtımle guzel yok katedılır .
Benım kaynıma 9 aylıkken teshıs koyuldu guya halası kafasının ustune cok kotu dusurmus bayılacak derece aglamıs ve uyutmuslar bundan otizm olmus dıyorlar ama ben ınanmıyorum cunku kafasının ustune dusulse otizm olur mu zannetmıyorum belkı beyın yapısına zarar geldıgı ıcın ve durek uyuttukları ııcn mutlaka etkı etmıstır daha da ılerı sevıyeye getırtmıstır sımdı 23 yasında yuzde 80 otızmlı kayınvalıdem eskıden sartları ıyı deılken bıle yınede ozel egıtıme getırmıs 4 sene cok zorlandım dıyor yılda bılle mıllete rahat vermıyormus ozellıkle bogazına cok duskunmus 4 senede cok bır katkı göremedim dıyor mesela benim kaynım 10 yasında bezden cıktı kayınvalıdemın ısı cok zordu sımdı oyle hırcınlıgı yok mıllete satasayım derdı yok ama cok agresıf dedıgı yapılmadıgı zaman bır seylerı fırlastıyor o yuzden kaynıma karsı her zaman ılımlıyız sakın davranırız sevgımızı her daım gosterırız otızm rahatsızlıgı var ama ayrıyetten epıleps hastasıda yakın zamanda cok agır epılep nobetı gecırdı olumden dondu resmen mesela gecırdıgı son nobetten sonra beynı sarsıldı daha da sınırlı agrasıf oldu ofkelendıgınde sakınlestırıc vermek zorunda kalıyoruz mecburen bazen o bıle fayda etmıyor kısacası cok zor ozellıkle kayınvalıdem cok cok zorlanıyor ama ıste yapacak bır sey yok
Sızın anlattıklarınıza gore ben ortada otızme daır bır sey gormedım ama anne olarak suphenız varsa tabıkıde ıcınız rahat edcekse getırebılırsnz