Ayzennn_19 kızımda vardı tahmini sizinle aynı 3 aylik feln di galiba farkettigimde doktora götürdüm vtiligo yani pigment eksikliği doktorumuz takip et demişti cildiyeye gitmeden önce kendini cizerse eğer ordada çıkacak mı çıktığı alanda büyüme olacak mı gibi gibi bende takip ettim ve götürdüm doğduğunda olmadığını sonradan farkettigimizi söyledim çocuk doktorunuzun dediği gibi kendini çizdiğin orda çıkıyor mu başka yerinde var mı yada büyüyor mu gibi sorular sormuştu bende hayır dedim takip ettiğim için mavi ışıkla kontrol edip vitiligo olduğunu kanıtladı. 2 yaş öncesi tedavi uygulanmıyor ama çok artarsa 9. Ayda getir sağlık bakanlığına dilekçe yazıp kremi verelim demişti çok şükür ki her ay fotografladim büyüme olmadı başka yerlerde çıkmadı şuan 11 aylik 1 yaşında tekrar mavi ışıkla bakacak yazın güneşten iyice koruyacaksin bol bol güneş kremi süreceksin tuzlu suya girmeyecek o alan güneş görmeyecek demişti ben de çok dikkat ettim 3.ayda çıktı şuan 11 aylik aynı boyutta duruyor korkmayın takip yapın sadece önemli olan artıp yayilmamasi ben vtiligoya benzettim aceleniz yok tedaviye zaten hemen baslayamiyorlar şuan fotograflamissiniz 1-2 ay takip yapın başka yerinde çıkacak mı kendini cizerse olusacakmi o olduğu yer büyüyecek mı diye çünkü size soru yoneltiyorlar sıkı takip gerekli