Nilamom11 şimdi şöyle bir durum var vitamin rksikliğinfen kaynaklı bir gelişememe varsa takviye olarak veriliyor ama önce bir değerlerine baktırmak lazım fazlasıda zarar çünkü . Mesela d vitamini fazlalığı iştahsızlık mide bulantısı ve böbrek sorunlarına yol açıyor buntakviye de d yok ama misal olarak söyledim . Ama hormonal bir durum varsa gelişimi etkileyen troid hormonudur basit bir kan testi ile bunu öğrenebilirsiniz . İştahsızlık yapan Demir depolarının boşalmasıdır onuda kontrol ettirmek gerekir masum gibi duruyor isimleri ama öyle değil şikayetim var da markanın bir sürü şikayeti var . İştahsızlık İçin Demir kontrolü boy İçin büyüme hormonunu etkileyen troide bakılmalı ikiside sağlık ocağında kan testi ile bakılınabilir . Birde genetik durum söz konusu. Daha başka bir şey söyleyim doğal olan bir şey var çekirdekli iğde tozu yada unu diye geçiyor kemik yapıyor yaşı ilerlemiş insanlarda kemik kırılmalarında erimelerinde filanda çok etkili daha sayamayacağım bir sür faydası var araştırabilirsiniz ben og naturel markasını kullanmaya başladım oğluma yanlış ölçmediysem 2 cm farketti