mrvdmlh Kızlar hayat sartları belli malum birikim yapabilen var mı? Ufak tefekte olsa paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben bebegim icin birikime baslamak istiyorum yani gelecekte kullanabilsin parasını diye simdiden kenara biraz biraz koymak istiyorum bu bankalarda ki birikim hesapları cok kesinti yapıyor TL de durursa zarar ediyoruz ne yapılmalı sizce var mı birikim tavsiyesi verebilecek olan
Zeynepefem mrvdmlh evet bende bes hesabı olarak yatirmistim 2 yıl oldu geçenlerde çekmek istedim arayıp sordum altın olarak yatiriyordum ve altın getirisinin tamamını kesiyolarmis devlet katkısı da alamıyorum zaten en az 5 yıl olması gerekiyormuş bunun yerine altın alıp kenara koysaydım daha mantıklı olurdu bende pişman oldum
58prens mrvdmlh bizim çocuklarin Bireysel emeklilik hesabı var her ay atıyoruz altın endexli sizde actirabilirsiniz
kirmizibasliklikiz_ mrvdmlh biz maasi aldigimiz gibi borclari odeyip cok az nakit ayırıp geri kalan butun parayi bankaya atiyoruz
bombacimulayim Kızım adına BES ve kendi adıma hayat sigortası yaptırdım. Vefat durumunda yasal mirasçılarıma dolar bazında yüklü bir miktar para geçecek. Onun dışında yapmıyorum. Birikim çok benlik değil😂
mrvdmlh 58prens aciliyet olan durumlarda aşırı kesinti yapıyorlar biraz araştırdım ama paranın tamamını alabilmemiz icin 56 yas gerekli imiş 😅 TL de böyle bes
58prens mrvdmlh şöyle biz kullanmak için değil ilerde öğrencilik hayatlarında kullanırlar diye düşün sık o yaşa kadar durmaz herhalde 🤣
Emily37 mrvdmlh evet birikim yapıyorum.genelde altın yada döviz alıyorum.her ay eşimde,kayınvalidemde maaşlarını alınca hem bana hem çocuklara harçlık veriyorlar.kendi annemde saolsun arada harçlık veriyor.birazını bırakıp çoğunu biriktiriyorum.2-3 ayda birde bişiyler yapıp kenara koyuyorum.çok şükür iyi bir birikimim var.
egeveannesi1 Dedesi hesap açtı tam olarak bilmiyorum yatırdıgımız paralar yükseliyor altın felan alıyormuş sanırım banka anlamadığım şeyler sadece kumbarasını dolduruyoruz sonra bankaya
glytrk Biz altın yapıyoruz. Zamanla gayrimenkul almayı hedefliyoruz,kısmet…. Tl de bir miktar param var,kaç aydır tl de duruyor. Boş yere değer kaybediyor ama,neyse…
Deletedmom_110 mrvdmlh birikimim yok olsa da gidiyor bugün kızımaaa indirimden Alışveriş yaptım 1000 öyle gitti her hafta dışarı çıkarız kahve tatlı yemek Borcumuz yok ev arabamız var şükür İngilizce kursuna başladım 1200 de her ay ona verecemmmm her ay kuaförüm var 600 tl yetiyor şükür kutluyuz huzurluyuz kredi kartım var çok sıkısırsammm onla dönüyorum