bluem Kaanmoms cam agacina gelene kadr daha buyuk gunahlar var. Bencee yanii 🫣 ben suslenmesinde sakinca bulmuyrum ama kim yabancilara ozenir onlar gbi davrnairsa onlardan olur diye bi yazi okumustum
Kaanmoms bluem ben cam ağacı için olani sordum geri kalan günahlar kişinin ALLAH ile arasında bana bisey demek düşmez 🌸
bebitonunannesi_ Kaanmoms hadisi şerifte"kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardan dur "diyor.Yani hristiyan yahudi diğer gayri müslimlerin adetleri bayramları geleneklerini evlerimize de yansitmamaliyiz😊
Miranalimom Melovealp kim bir kavme benzemye çalisirsa oda onlardan olur . Diye bir hadis var hem ayrica yil basinj hiristiyanlar kutlar bu bi gercek .. simdi diyeceksiniz ki eski bir türk gelenegidir evet saygim sonsuz ozamn ilaki agac suslemek istiyorsaniz bunun yilin basi sonu yok .
Melovealp Günah diyen arkadaşlara neden günahmış diye sormak istiyorum?Hangi kitapta hangi ayette hristiyana ağaç süslenemk sevap sana günah yazıyor gösterin ?
Prensescilek Kaanmoms bence önemli olan niyet ya .Allah sonuçta herkesin kalbini biliyor .Ben sadece o görüntüyü isiltiyi sevdiğim için susluyorum 😅
Zhrdgn Kaanmoms günah diyenleri anlayamıyorum, koca ağacı kesersin belki günah olan odur ama ev tipi yapay ağaç süsleyip çocuk sevindirmenin neyi günah
Prensesannesii44 Miranalimom onlar Noeli kutlar yani Hz İsa’nın doğumu ve 25 Aralıkta kutlanmaya başlar yeni yılla ne alakası var ablacım ya bilmeden etmeden atıp tutuyorsunuz
Melovealp Miranalimom hanımefendi yılın başını sadece hristiyanlar kutlamaz.Hristiyanın kutladığı noeldir oda 25 aralıktır,hz.isanın doğuşudur.Biz müslümanlar noeli kutlamayız.Yılbaşıda tüm insanlığın kutlamasında bir sakınca olmayan bir yılın bitip diğer bir yılın başlamasıdır.NOEL İLE YILBAŞINI KARIŞTIRMAYIN.Kimsenin kimseye benzediği yok kimsenin kavmi kimseyle karışmıyor.Ağaç süslemekte bir gelenektir isteyen yapar istemeyen yapmaz.Süstür günahı yoktur.Allah ağaç süsleyip mutlu oldu diye kimseyi cezalandırmaz.
Miranalimom Prensesannesii44 ortada bi konu varsa herkes fikrini beyan edebilir . Ama saygi çerçevesinde . Bi sürü hadis var herkesin akli fikride var çok sükür arajtirabilirler ..
onaltihaziran23 Kaanmoms çam ağacı süslemek yerine daha güzel daha bilinçli dinimize uygun tatlı süsler yapsanız daha iyi olur o çocuğa şimdiden bu alt yapıyı yaparsan hep öyle gider çocuğu ne tarafa cevirirsen çocuk onun bilincini onu yaparak yaşayarak gider
mehtapppppp Kaanmoms ![] https://www.ensonhaber.com/amp/yasam/cam-agaci-suslemek-caiz-midir-yilbasi-agaci-suslemek-gunah-mi
Prensesannesii44 mehtapppppp diyanet 9 yaşında çocuk evlenebilir de demişti zamanında o caiz ama ağaç süslemek haram vay be ne güzel
mehtapppppp Çam ağacı süslemek günah mı? “Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır.” (Ebu Davûd, Libas 4) hadisinde de belirtildiği gibi, Hristiyanlar’ın adetlerine uyum sağlamak ve onlara benzeşmek, İslam dininde yasaklanmıştır.
Minnakordek Ayy şahsi fikrim ve düşüncemi söylüyorum niyet önemli yeni bir yıl yeni kararlar bunun İsa ile Hristiyanlık ile benim açımdan bir ilişkisi yok onlar inançları açısından kutlar ki artık inanç için kutlayan da çok azaldı