alebusbus_ yüzde yüz olmasa da alıştım diyebilirim sadece dil konusunda kötüyüm hala buraya geldikten sonra hamile kaldım yeni doğum yaptım dil kursuna gidemedim çünkü, şöyle ki Türkiye’ye tatile gidince farkı daha net anlıyorsunuz, öncelikle hayatımızın kalitesi arttı diyebilirim, Türkiye’de de iyi yaşıyorduk ama burada yediklerimiz giydiklerimiz baya değişti iyileşti, bir çok yeri gezdik, tatil vs zorlanmadan yaptık, izinler vs daha iyi olduğundan kendimize daha iyi vakit ayırdık bu süreçte, bi de örnek vermem gerekirse eşim 4 ay babalık izni aldı bu tür yan haklar çok iyi, havası temiz, yeşil alanı bol, çocuğunu güvenli alanlarda parka vs götürüyorsun o çok iyi, dezavantajı şöyle ki yalnızız yani doğum yaptım mesela eşim vardı sadece yanımda, havası çok kasvetli o biraz beni etkiliyor etkilenmeyen varsa bu durumdan sorun yaşamaz, sağlık hizmeti kaliteli ama almayı başarabilirsen bu konuya erişim zor mesela doğum yaptım çok memnun kaldım ama o kısma gelene kadar bir çok konuda zorlandım, şu anda da lohusayım mesela sormak istediklerim var ama her istediğimde doktora gidemiyorum (ebe hakkım varmış eve ebe yönlendirecekler bunu bilmiyordum mesela, eve ebe gelecek bu durumlar için), biz bi de kindergarten ve çocuk doktoru bulma konusunda çok zorlandık ama şükür daha senemiz dolmadan ikisini de bulduk en zoru kindergarten bulmaktı onu da sağolsun göçmen kadınlar grubundan taktik alarak bulduk hala duyan herkes bulabildiğimize şaşırıyor çok çok zor çünkü. Ev bulmak ilk etapta zor 3 ay çalışmış olman gerekiyor, ama bir şekilde o da halloluyor. Evrak işleri var bol bol herşey mektupla oluyor o durumda biraz yoruyor diyebilirim. Genel olarak böyle sormak istediğiniz varsa yazın mutlaka seve seve yardımcı olmak isterim