ArvenMom Yurtdışında yaşama imkanımız var ben Alman vatandaşıyım, kızım da aynı şekilde eşim sadece Türk vatandaşı. Ben Almanya’da doğdum büyüdüm üniversiteyi orda okudum sonra Türkiye’den çok iyi bir iş teklifi alınca buraya yerleştim ki zaten çok istiyordum eşim (o zaman ki erkek arkadaşımdı) burda yaşadığı için ve uzun yıllar uzak mesafe ilişkisi sürdürdüğümüz için nihayet bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. 4 yıl oldu Türkiye’ye taşınalı. Pişman mıyım? Hayır değilim ülkemi çok seviyorum, orayı hiç bir zaman sevemedim ki orda doğmama rağmen orda hayat yok insan yok sosyal ilişkiler yok evden işe işten eve evden okula okuldan eve, pazar günleri her yer kapalı. Arkadaşlıklar soğuk, insanlar soğuk. Annem babam hala orda yaşıyorlar ve babama en son buraya geldiklerinde sordum sence biz de yerleşmeli miyiz oraya diye oda bence şuanda mantıklı değil dedi eviniz var arabanız var eşimin işi iyi maddi durumumuz iyi elhamdüllilah. Orada da işsizlik çok. Sağlık sistemi gittikçe kötüleşiyormuş. Çok monoton bir hayat var orada. Ama tabi alım gücü daha yüksek ve stressiz heyecansız sakin durağan bir hayat var orda. Geçtiğimiz Nisan ayında eşime vize alıp almanyaya gittik annemleri ziyarete 2 hafta kaldık eşim burası tam emeklilik kafa dinleme yeriymiş dedi ilk defa geldi oda😄 bende özlemişim ama orayı yani daha doğrusu her sokağında bir anım olduğu için ister istemez insan özlüyor. Ama şimdilik taşınma gibi bir planımız yok, belki ilerde hayırlısı