MiracAlpinveUmutunAnnesi Merhaba arkadaslar ⚘ 23 aylık olucak oglum var anne baba gitti bitti mama emzik su düt düt kapat pisi pisi hav hav gıdgıd mö gibi kelimeleri soyluyo ama arkadasimin oglu oglumdan 1 ay kucuk ama bildiginiz konusuyo belki geç konuşacaktır ama konusmasi icin neler yapabilirm emzikcok seviyo devamli agzinda dursun istiyo sakliyorum gormesin aklina bile geldiğinde unutturmaya calisiyorum ama yok sadece uykusu geldiginde emsin istiyorum aslinda 😐 Bugun teyzenin biri sen artik konusturmaya alistirsana hrp agzinda emzik var dedi bakakalmisim sanki isteyerek emzik veriyomusum gibi dedim ki zaten kelimeler soyluyo neyse işte sizce nasil yardimci olabilirim ogluma
Agg0207 MiracAlpinveUmutunAnnesi emzigi sadece uykuya gecislerde kullanablirsin tv ve telefondan uzak tutabilirsn bunu zaten doktorlar surekli soyluyor konusmasni etkiliyor cocuklarn ve bir cok zarari var diye surekli sohbet edebilirsn herseyi anlatablirsn mesela markete gidince yiyecekleri sayablirsin bebek kitaplari alablirsin gibi
Hazey MiracAlpinveUmutunAnnesi kızım 3 yaşına kadar el hareketleriyle istediğini anlattı ufak tefek söylediği şeylerde vardı tabi.. 3 yaşında kreşe gönderdim 1 hafta sonra konuşmaya başladı hem de çok çok güzel konuştu şimdi susturamıyoruz isterseniz bi kaç ay kreşe gönderebilirsiniz
BurcuMasal MiracAlpinveUmutunAnnesi bol bol konuşma,Masal hikaye anlatma yapabilirsiniz. yavaş yavaş 2 kelimelik sonra 3 kelimelik cümleler kurdurabilirsiniz su dediğinde hemen vermeyip su ver demeyi öğretebilirsiniz,baba geldi baba gitti vs önce söyleyebildiği kelimelerle başlayın 😊
Super_anne3434 MiracAlpinveUmutunAnnesi emzikle pek alakali oldugunu dusunmuyorum benim oglumda 20 aylik ayni bu sekilde konusuyoama milletin cocugu bulbul gbi sakiyo gec konuscak belliki takma bazi cocuklar gec konusr
MiracAlpinveUmutunAnnesi Agg0207 tesekkir ederim aksama kadar konusuyorum inanirmisiniz cenelerim uyusuyo artik
MiracAlpinveUmutunAnnesi Hazey tesekkur ederim daha kucuk diyr dusunuyorum kres icin bensiz karsi komsu teyzem oraya bile gitmezken kreste de durmaz ki🤔
MiracAlpinveUmutunAnnesi BurcuMasal geldi gitti diyo canim su istediginde de ne vereyim anlamadim bidaha soyle diyorum zeka kartlari var onlardan almistik daha once hic oynatamadim ilgisini bile cekmedi kiriverdi ortadan ikiye kaldirdim yine cikardim soyletmeye calisiyorum oglum bu neydi diye ben soyluyorum sende soyle bakalim diyorum oyun oynayaarak yok olmuyo galiba zamani var ama kendinkendine degisik seyler soyluyo uzun uzun
Hazey MiracAlpinveUmutunAnnesi benimki de öyleydi alışıyor zamanla en fazla 1 hafta zorlanırsınız ama emin olun konuşmasına faydası olur
BurcuMasal MiracAlpinveUmutunAnnesi Yok tabi ki her çocuğun gelişimi kendine özeldir Geldi gitti dediğinizi anladım yavaş yavaş cümle kursun 2 kelimelik dedim.Baba geldi,anne gitti,su ver,oyun oyna gibi gibi.
Merveyavuzktm Bi yerde duymuştum bebeklerin beyninin bi yerinde yapacak oldukları şey kodlanmış olurmuş. 1 yaşında yürüyecek, 1,5 yaşında konuşacağım gibi.. siz daha erken konuşsun daha erken yürüsün desenizde bu mümkün değilmiş :)
MiracAlpinveUmutunAnnesi ecemm21 bi hafta oncesine kadar alistirmistim gunduzleri hic aramiyodu emzik sonrasinda hic birakmaz oldu
Badevehande Yeni doğan bebeğe kitap okuyun diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum hafızasına ne kadar kelime girerse o kadar gelişiyormuş konuşmasını kendini ifade etmesi daha kolay oluyormuş bu yüzden
ecemm21 MiracAlpinveUmutunAnnesi nasıl bıraktırılır bir fikrim yok emzik almadı maalesef bebeğim tecrübeli anneler yardımcı olur umarım
MiracAlpinveUmutunAnnesi ecemm21 tesekkur ederim emzik ucunu kesiyolarmis aslinda kuzenim oyle yapmış hemen atmis kizi ama benim amacim biraktirmak degil sadece uyudugu zamanlari almasi 😊
MiracAlpinveUmutunAnnesi BurcuMasal anladim tesekkur ederim cok uzerinde durdugum zamanda soylemiyo inada bindiriyo bi tanidigim arkadaş ortami olsun oda cok onemli demisti ama sadece 2 arkadasi 1 kuzeni var onlarla görüşüyo ama iste bakalim