Ayminaa Yasayan varmi ilerleyen zamanda duzelme imkani yada ne biliyim onerisi olan düşünmekten üzülmekten yoruldum..
susunbebekuyuyo Ayminaa miyop genetiktir sizde eşinizde ananebabanne dede dayı hala illa ki birinde vardır artık tedaviler çok ilerledi lensler lazerler hiç üzmeyin kendinizi ♥️
OzlemCann Ayminaa canim gözlük mü verdiler belki? Damla akitipdami ölctüler bir ikincindoktora götür istersen bizimde hypermetrop astigmat cikti gözlük yazildi
Ayminaa Doğuştan filan demediler ve ben 2 aylıkken 1 yaşındaysa goturdum çünkü kendimde olduğu için rutin amaclı sürekli götürürüm o zaman bi sıkıntı yok dediler bugün göturdum 4.5 diyorlar
happyy_momm Ayminaa sizin kaç numaraydı bende de var miyop ama oğlum daha çok küçük doktora götürmedim
Ayminaa Ben kendim de göz problemi yaşadığım için bu konuda çok hassasım her 2 yılda rutin muayeneye goturmeyi hedeflemistim kendime ufak tefek şüphelerim vardı yakından üstten bakma isteği yakinlastirma ama konduramadım yani rutin muayeneye goturmustum
Egeninannesiyim Ayminaa normal göz doktorları fark etmıyor cocuk goz doktorları anlıyor bunu gozu bozuk olan gec fark edılmiş çocuk doktotum soylemıstı bende ozelllıkle cocuk göz doktoruna görürdüm 2 bucuk aylıkken 4 bucuk no kadar miyop oldugu cıktı gozlerının
OzlemCann Ayminaa bizim hypermetrop 4 ve 3 bucuktu galiba canim tam anliyamadim duyuca sok olmustum beklemiordum hic astigmatda 2 ve 2 bucuk cikti son 2 haftadir oglum gözlerini cok ovusturuyor bisey yaparken tv bakarken gözleri sulaniyor aciyor diyor sizde sikayetler varmi ?
Ayminaa OzlemCann bizde de göz ovusturmasi çok oluyor bide gözlük derecesini olduğundan küçük verdiler tam anlamıyla yetersiz kaldiginin farkindayim
Kahveseveranne Ayminaa bende miyopum bu yüzden oğlumu her sene kontrole götürüyorum. Genelde erken yaşta fark edildiğinde düzenli tedaviyle 6 7 yaşına kadar geçiyormuş doktor öyle söylemişti
GizemUral Ayminaa maalesef miyop duzelmez. 5.5 yasinda ve 2.5 yasinda iki oglum var ikiside dogustan miyop. Buyuk oglum 9derece kucuk oglum 7 derece miyop. Hala üzüluyorum hala iki oglumada baktikca kahroluyorum uzuntuden ama elden birsey gelmiyor…
Dimplesbaby GizemUral merhaba bende bugün oğlumun 6 derece olduğunu öğrendim uzağı göremiyor şok oldum çünkü hiçbir belirtisi yoktu öylesine rutin taramada çıktı doktor 4 derece gözlük yazdı nasıl açana kullanabiliyorlar mı benim oğlum da 5.5 yaşında çok üzüldüm gerçekten benim gözlerim de sıkıntı yok eşimin 1.5 derece uzağı göremiyor yani nasıl genetik anlamadım
Ayminaa GizemUral ya ben duzelip duzelmeme degilde yani bu cocuklarin bu kadar yuksek dereceler de miyop olmasını aklim almiyor ya gerçekten yani göz bozukluğu olabilir ama ne biliyim Rabbim beterinden korusun inşallah bunla kalsinlar Numaralarda değişme oluyormu peki yaşadınız mi yani
kukuliiii GizemUral lazer olma ihtimalleride yok ama numara sabitlenince kalıcı lens takıyorlar canım üzülme
GizemUral Dimplesbaby ben kendim gozlukluyum ama sadece astigmatim var 30 yasina geldim nerdeyse. Karnimda miyopu gelistirmis cocuklar öyle diyor doktorlar genetikmis ama benim sülalemde bu kadar yuksek numaralı kimse yok ananem sifir goz numarasiyla vefat etti annem babam 2-3 derece hipermetrop ama benim cocuklar yuksek miyop🤦🏻♀️
GizemUral Ayminaa cocuklar büyüdükce kafa tası buyudukce maalesef ki derecelerde yükselme olacak miyopun en lanet olayı bu. Buyuk oglum 2 yasindan beri gozluk takiyor simdiye kadar 1.25 derece arttı numarası ama hep dusuk numara gozluk taktık seneye ilkokula baslayacak ozaman kendi numarasina gececegiz. Siz Yuzde kac inceltilmis cam kullaniyorsunuz?