ceycey_ Buraya yazacak o kadar şeyim var ki nereden başlasam bilemedim.Öncelikle hiç endişe etmeyin.Şehir Hastanesi’nde kızımı doğum yaptım.Her şey çok güzeldi.Doğumun ertesi günü eve geldik.Bebegimi emzirdim.Üstünü değiştirirken fark ettim ateşi var.Ateş ölçer 39.8 i gösteriyordu.Yüzüne baktım gözleri sol tarafa kayar gibi oldu o panikle hemen kucağıma alıp acile götürdük.Doktor hemen büyük hastaneye sevk verdi.Hayatım da ilk defa ambulansa bindim.Dikişlerimden oturamiyorum kızım kucağımda yanıyor.Eşim ağlıyor yani size bu durumu asla anlatamam Acile girdik hemen yoğum bakım katına alalım dedi.O yoğun bakımın önünde çocuğumu elimden aldılar hiç bir açıklama yok.Eşim yere çökmüş ağlıyor.Ben ne oturabiliyorum ne durabiliyorum.O an kapı açıldı.Siyah bir çöp poşetinde çocuğumun üstünde ki kıyafetler verildi bize.Yarin sabah doktor sizi arayacak gidebilirsiniz dendi.Eşimle ağlaya ağlaya eve gittik.Sabahlar olmadi.Rabbim ne büyüktür ki daha 1 günlük bebeğin sevgisini içimize doldurdu.Burnumuzun direği sızlıyordu.Hayat sadece kızımdan ibaret gibiydi ki öyleydi.Sabah doktor bizi aradı.Enfeksiyon var tedavi ediyoruz.Sut sağ getir dedi.30 CC zor çıkıyor sütüm sürekli ağlıyorum.Bu arada asla kızımı görmeme izin yok.Her gün arıyor doktor.Her gün yeni bir şey söylüyor.2.gün solunum sıkıntısı.3.gün enfeksiyon+havale dedi.5 gün aradı dünyam başıma yıkıldı.Doktor aynen şöyle dedi.'Hemsireler fark etmiş videoya çekmişler kızın iki kez nöbet geçirmiş.Bizde hocamıza danıştık epilepsi olduğuna karar verdik ve luminalettem başladık.Gunde 1 kez akşam 9 da bir tablet içecek dendi.O an dünya başımıza yıkıldı desem yeridir.Abim küçükken epilepsi hastasıydı krizlerine çok şahit oldum neler çektiğimizi biliyorum Allaha şükür yurt dışında yaşadığımız bir dönemdi ve mükemmel bir doktoru vardı.Bir ilaç başlamıştı 14 yaşına kadar kullanacak.14 yaşından sonra bir kez bile nöbet olursa atlatamaz dedi.Cok şükür bir daha yaşanmadı şuan çok sağlıklı Rabbime şükürler olsun.Bahsettigim bu sebepten de ötürü dünyam başıma yıkıldı.Bulunduğumuz hastanede çocuk nöroloji olmadığı için taburcu olunca Ankara şehir Hastanesi’nde egg cektirmen lazım dendi.10 gün sonra kızımla uyum odasına aldılar bu geceyi atlatirsaniz sabah taburcunuz dendi.kızımla kavuştum her şey çok güzeldi.Ayağında ki damar yolunu hemşire yanlışlıkla çıkardı.Tekrar damar yolu açılacak dendi.4 hemşire çocuğu delik deşik yaptılar yatak kan oldu ben dışarıda ağlıyorum.Artik yeter bırakın dedim.Doktor gelsin dedim Doktor geldi bu çocuğa naptiniz siz dedi.Artik çocuk ağlamaktan helak olmuş hızlı hızlı nefes aliyor.Neyse ben aldım besledim o arada doktor hemşireye akşam 9 da luminaletten vereceksiniz dedi.Bende bir kaç defa hatırlattım.o akşam vermediler unuttular benim de aklım başımda değildi.Gece doktor odaları geziyordu.Kızımı kucağına aldi.Bebegin solunum sıkıntısı var hemen yoğun bakıma dedi.Ben zaten orada yine bittim.İki ihtimal var mış damar yolu için çok yoruldu yada ilaci almadığı için solunum sıkıntısı olmuş.Bu arada şunu unutmuşum 4.gün sonrası doktor aradı ve kilolu bebek olduğu için sol köprücük kemiği doğum esnasında kırılmış dedi.Allah biliyor ya benim şüphem şu ilk gün evdeyken ateş varken ben panikle cocuğu yerden kaldirdim ya orada oldu.Ya da hemşireler damar yolu açarken yapti.Allah biliyor Rabbime havale ediyorum.Neyse kızımın yoğun bakım süreci 20 güne yakın sürdü ama inanın 20 seneye bedeldi.Daha unuttuğum anlatmadım bir sürü şey var.Neyse eve geldik.2 gün sonra ankara şehir hastanesinden nöroloji bölümüne gittik mükemmel bir doktordu kendisi muayene etti ve ben bir şey görmüyorum bu ilaca neden başlanmıs bebekte gayet sağlıklı ama ilacı bırakmak için egg çekilsin dedi.Neyse asıl olaya geliyorum.Egg bebeğiniz uyurken( uyuması zorunlu) çekiliyor.Ben çocuğu uyutuyorum içeri geçiyoruz kadın o kadar gaddar ki arkadas çocuğun kafasına jeli bastırarak sürüyor kızımın saçlarıda uzun çocuk uyanıyor.Neyse 3 kere çık uyut gel çik uyut gel.En son dedim ki benim kucağımda cekseniz ne bileyim Kendi yatınca uyanıyor.Azarladı beni.Cocuk uyandı yine hakkınız bitti çıkın dedi.Odadan çıktım ama nasıl ağlıyorum olmadı diye sabah 10 da gittik saat 4 oldu.O an eşim bana dedi ki biz burada ne yapıyoruz?? Bu eziyeti cocukla sen neden çekiyorsun.Yok mu bunu özel çeken bir yer gidelim salakmiyiz biz dedi.O an ışık yandı resmen gözümde.Cahillik mi deneyimsizlik mi lohusalık mı neden bunu düşünmedim Ankaradayiz ya Ankara büyük şehir yani neden kendime bunu yaptım dedim.Hemen nete girdim ve Şansıma Ankara’nın en ünlü mükemmel doktoru meltem hanımı buldum.Aradim 1 saat içinde gelirseniz Egg çekeriz yarında doktor bakar dedi.Tamam dedik ve çıktık.Yalniz her egg de çocuğun kafası yapışkan jel gibi oluyor ve onu temizlemeniz gerekiyor.Çocugum kafası katman oldu saçlar yapıştı.Neyse zor bela kliniğe geçtik.O kadar güler yüzlü o kadar mükemmel insanlardı ki hemen odaya geçtik çocuğunuzu kucağınıza alın emzirin uyusun çekeriz dedi.Cocuk kucağımda egg çekildi.Demek ki oluyormuş.Neyse ertesi gün kliniğe geçtik.Doktor kızımı kontrol etti senin çocuğunun hiç bir şeyi yok dedi.İnanin şuan bile ağlıyorum yazarken.O an şükür ettim.Klinikte hastane de öyle yavrular gördüm ki Allah ailelerine dayanma gücü versin Rabbim yollarına ışık tutsun.Meltem hanım bize epilespi ilaçları hemen pat diye bırakılmaz dedi. Luminaletten ağır bir ilaç bunu tek doz neden yazdılar dedi.Sen bu ilacı ortada ikiye bölüp sabah akşam kullanacaksan 1 ay boyunca dedi.Sonra ki 20 gün sabah akşam çeyrek Sonra ki 20 gün akşam çeyrek sabah çeyreğin yarışı gibi gibi 3 ayda ilacı bıraktık Rabbime şükürler şuan kızım 1 yaşında çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.Allah herkesin çocuğuna sağlık nasip etsin.Demem o ki egg çekilmeden asla ilaçları bırakmayın