Minahanzadeee 75 yıldır hiç Israil ürünü almadınız mi peki?
Yada burdaki şuan almayalım boykot edelim bizim paramızla kurşun sıkılmasın diyen diğer anneler hiç almadı mi?
Bir annemiz yazmış ki kızım danone istedi ağladı almadım o çocuk danone yi nerden biliyor nasıl alıştı İsrail mali olmasını geçtim sağlıklı bişeyde değil haksız mıyım?
Şuan gösterilen özenin hassasiyetin inanın %10 u 75 yıldır gösterilseydi şuan boykot edelim diye kendinizi yırttığınız ürünler ülke ekonomisinden silinirdi acaba onun yerine muadil ne alsak diye düşünmek zorunda kalmazdı bi çok insan dediğim gibi Cumhuriyet’in ilk zamanlarında ne yokluklarla kurulan fabrikaları satmak kapatmak yerine yeni fabrikalar üretim tesisleri kurulsaydı kendi ürünlerimizi üretaeydik keşke bu kadar dışa bağımlı kalmasaydık güya tarım ülkesiyiz tohumu samanı ithal ediyoruz
Bana gelirsek ön yargılı davrandınız bilin isterim
Şuan sırf indirimde diye koşup gidip almadım ama genel olarak zaten özellikle hamileliğimden beri kimyasal kullanmamaya dikkat ediyorum. Bitkisel ürünler temizleyiciler kullanıyorum.
31 yaşındayım 2013 yılında üniversitede iken arkadaşlarımın ısrarı ile 1 defa burger king e gittim sonrada hiç yemedim gitmedim starbucks tan hiç kahve içmedim türk kahvesi içerim çay içerim fıtratımda yoktur o tür fast food yiyecekler değişik içecekler kahveler eşimde aynı şekilde.
Yediğimiz içtiğimiz ürünlerin doğal olmasına dikkat ederiz kızım 13 aylık onuda bu şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz çok şükür.
Ama benim için önemli olan nokta şu sadece Filistinli bebeklere değil İsrail de ölen bebeklere masulmalara da üzülüyorum sivil her yerde sivildir savaşta olan sadece masumlara olur hanımefendi.
Birde şöyle bir söylem daha var forumda genel olarak;
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ya hani neden sadece Gazze Filistin konuşuluyor madem boykot bu denli güçlü bir tepki Uygur Türkleri de yıllardır eziyet görüyor benliklerini kaybetmeleri için uğraşılıyor neden hiç kimse birşey yapmıyor ülke iktidar ambargo yapamaz tamam amenna hadi el ele verelim Çin i de boykot edelim hanım efendi var mısınız Onlar da Türk bizde hafi onlar içinde bişeyler yapalım Filistin din kardeşimiz Uygular da soydaşımız madem milliyetçilik denen bişey var neden herkes işine geldiği gibi davranıyor nerde adaletiniz eşitliğiniz vicdanınız
Bu konular çok hassas çok derin konular işin içine girince çıkmak pek kolay değil maalesef hanımefendi ama burdaki biçok anne Filistin için İsrail i boykot eden güya hassas bilinçli insan bence tamda diğer anneleri suçladığı adlandırdığı gibi dilsiz şeytan bence haksızlık her yerde haksızlık eziyet her yerde eziyettir hanımefendi bir yer için üzülüp kahrolup diğer yerleri görmezden gelmek çok büyük ayıp çok büyük günah bence…