yonca03 noluyasanagenemiros senin icin erken olup olmamasi onemli degil bebegin icin erken mi ona bakmak lazim. Basini dik tutabiliyo mu,destekli oturabiliyo mu,siz yemek yerken heycanlaniyo mu takip ediyo mu istegi var mi bunalri gos onunde bulundurjn ondan sonra baslarsiniz. Kavanoz mamalar elbetteki koruyucu iceren urunler. Ozel hastanede muayene oldugumuzda bizaede hediye olarak vermislerdi hala acmadim kullanmadim. Yukarda arkadasin dedigi gibi ileri tarihli zaten 7 8 aylik olduklarinda kullaniriz
yonca03 kubrakanca peki 4.5 aylikken 3 öğün ne yedirdiniz neler yapiyordunuz birde kabizlik sorunu yasiyor muydunuz
kubrakanca yonca03 patates,kabak havuç türlerini haşlayıp yoğurtla beraber veriyordum meyveleri de püre haline getirip veriyodum 2 3 çay kaşığı ile başladım sonrasın da çok çabuk alıştı zaten direkt yemeğe başladı şimdi çok kolaylığını görüyorum asla yemek seçmez
kubrakanca yonca03 çok şükür bizim kız da hiç kabızlık sorunu yaşamadım ama ilk dişini 9 aylıkken patlattı o zaman bi ishal olmuştu onun dışında hiç problem yaşamadım
merve32_ noluyasanagenemiros Yok canım bayağı yiyordu yarısına kadar bitirmiş oluyordu yemezse bir yarısını da yine gün içerisinde veriyordum
Betulsark Yani ben verdim hipp ve hero baby su an kızım 6,5 aylık çok güzel yiyor bildiğiniz parçacık yiyor en çokta hipp sütlaç çok sevmişti zaten genelde bitiremiyor ve çöp oluyor gerisi
Artemiss_ noluyasanagenemiros kavanoz mama ve pürelerde sadece hipp marka tercih ediyorum içerik olarak temiz organik diğerleri pek içime sinmedi hero hamm falan bilemiyorum herkesin kendi tercihi canım ama 6 ay öncesi doktor kontrolünde yemeye başlanmalı siz yine de sorun doktorunuza ❤️
pinkooo_02 Artemiss_ merhaba bende hipp ve herobaby kullaniyirum doktorumuz bu iki markanın içeriği temiz dedi gerçekten herobaby içeriği temiz ve şeker yok onuda demeyebilirisniz 🌸
pinkooo_02 noluyasanagenemiros herobaby içeriği temiz içindeki meyvelere tadım yapmissan tabiki verebilirsin ben 6.ayda başladım çünkü oğlum alerjik bir bebekti o aylarda şuan 23 aylık hala ara ara veririm çok sever markete gittikmi kendisi ister 🥰
Artemiss_ pinkooo_02 Doğrudur canım 🙏 Bizim doktorumuz kavanoz almaktansa kendiniz yapın hazır olan hiçbir şey yararlı değildir demişti ama seyahate falan çıkarken olmuyor mecbur kalıyorum o yüzden içeriğime baktım hipp organik meyve püresi herobaby de konsantre de vardı o yüzden hipp aldım ama o da zararlı bisey değilmiş zaten verilebilir❤️ seve seve yiyor oğlum özellikle sütlacını kurtarıcı oluyor evde degllken
pinkooo_02 Artemiss_ zaten bende kendim yapıyorum bazen dediğiniz gibi bı misafirliğe felan gidince veya yolculuk kurtarıcı oluyor 🥰
senaa2508 noluyasanagenemiros organik olmayanlar bizde idrar yolu enfeksiyonu yaptı ama her bebek farklı tabii
ankakusu5058 noluyasanagenemiros mamayla beslendiği için ek gıdaya 5. Ayda geçmiştik biz 4,5 aydan sonra ufak ufak tadım yaptırıyordum söylediğiniz mamayı da evet 4,5 aydan sonra kullandım bi kaç defa yarım kavanoz veriyorum tamamını değil bi sorun yaşamadım çok şükür seviyordu da oğlum 4+ olanı hatta 5+ olanı sevmedi yine 4+ olanı vermiştim 6 aylık olduktan sonra da epeyce yedi hero baby kavanoz mamasını
Cocukgelisimcimomy Elisa0301 elma armut kabuğunu soyup haşlıyorum sonra Bir güzel eziyirum muzu sonra ekliyorum ( sade , pirinç unu,irmik,pekmezle yada yoğurtla veriyorum) sebze için de ;patates ve havuç haşlıyorum ( sade ,irmikle, pirinç unu ile veriyorum)
Cocukgelisimcimomy Elisa0301 üç gün falan süresi kavanozda saklıyorum buzdolabında ve kabız olmaması için içine yarım çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz
Betulsark Lawyer20 4 aylık 1 haftalık falandı kaşık maması ve bu purelere başlamıştık hatta kaşık mamasının gece için olanını biberonda veriyorduk çok doyurucu oluyor
BetulDefnee noluyasanagenemiros bebeğiniz ek gıda başladı mı ? Doktor yesin deri mi ? Ayrıc içindeki meyveleri daha önce vermediyseniz ve 3 gün kuralını uygulayacaksanız 1 çay kaşığı vereceksiniz 3 gün. Miktarı arttırmayın 3 gün de bir çay kaşığı verin demişti doktorum . Biz 5 ayda başladık kızımda aşırı gaz yaptı ek gıdayı bıraktık yeniden 6. Ayda başladık