Arkadaşlar merhaba öncelikle şunu belirtmek istiyorum yüreğim yangın yeri 2 andır yerde miyim gökte miyim bilmiyorum. Binbir emekle sırf sarsılmasın diye sallamaktan bile sakındığım bebeğimin otizm olması ihtimali var ve demekten bile çok korkuyorum ama sanırım öyle :( içimdeki acıyı anlatamıyorum ifade edemiyorum sürekli onun o kara gözlerine bakıp bakıp ağlıyorum. Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece çok korkuyorum. Oğlum 22 aylık. 2 ay önce bazı hareketleri beni rahatsız etmeye başladı. Babası şehir dışındaydı ve 1 ay gibi bir süre yalnız kaldık. Parka götürüyordum parka hiç ilgi duymuyordu sürekli parktan kaçıp parkın önündeki otoparkta arabaları izliyordu. Tek tek dokunup bakıyordu büyülenmiş gibi… asla parka götüremiyordum ordan alıp parka götürsem bağırıyordu. Sonra markete gittiğimizde içecek dolaplarının kapağını açıp kapatıyordu. Defalarca dikkatini bir süre sonra çekebiliyordum ama açılan kapanan kapılara asansöre çok ilgisi vardı. Babasını aradım durumu anlattım o da yoktur öyle bişey çocuk bu filan dedi ama anladım o da korkmuştu. Sonra çocuğumda zaman zaman parmak ucunda yürüme başladı. Koridorda yürürken duvarı gözünün yanıyla takip ediyor. Bazen kafasını öne arkaya sallıyor yürürken. Dönen şeylere ilgisi var mesela klima fanları dışarda gördüğümüzde direk yanına gidip sesini taklit ediyor. Son zamanlarda ellerini izlemeye başladı. Sanki tüm belirtiler üstüste bir ay içinde çıkmaya başladı. Bu nasıl oldu anlayamadım. Eskiden dışarda insanların yüzüne çakıp özellikle gülen oğlum insanlardan kaçmaya başladı. Oyun grubuna yazdırdım sürekli kaçmak gitmek istiyor. Asla salıncakta sallanmıyor oturmayı sevmiyor. Bunun yanında göz teması var parmakla göstermesi var. Ortak dikkati var. Babası ve benimle oynamayı çok seviyor. Ama oyuncak arabasını aşıp yere uzanıp bir ileri bir geri sürüyor. Aldığım zaman ağlıyor. Onu aşıp başka şeyle oynarsak oynuyor ama arabalara aşırı ilgisi var. Bazen dalıyor dikkatini çekebiliyorum ama dalıyor. İşaret ve orta parmağını çapraz yapıyor. Artık asla kitap okuyamıyoruz kapatıyor atıyor. Kitaplıktaki tüm kitapları kaloriferin arkasına atıyor. Eskiden bir buçuk yaşındayken kedi,çamaşır makinesi,kitap, tamam vs diyordu şimdi demiyor. Dışarda kaçıp gidiyor başını alıp gidiyor 5 kere adıyla sesleniyorsam 2 sine bakıyor.Bu şekilde anlatınca otizmin neredeyse tüm belirtileri var gibi. Ama bazen de normal çocuk gibi geliyor bilmiyorum. Bir gün ümitleniyorum bir gün kahroluyorum. Doktordan randevu aldım. Cihan çeliğe gideceğiz kasıma randevu bulabildim. Ama ben yaşayamıyorum arkadaşlar ağır depresyon içindeyim çocuğumla gülüp oynamak istiyorum başaramıyorum. Bu belirtileri gösterip otizm olmama ihtimali var mı? Diyelim ki sosyallikle ilgili belirtiler yemek yemediği için bir dönem gösterdiğim ekrandan oldu peki tekrar eden hareketleri onlar da uyaran eksikliğinden olabilir mi? Deneyimli anneler lütfen bana yardım edin çok korkuyorum…