Herkese merhaba durum güncellemesi yapmak istiyorum, bu konu ile ilgili öncelikle doğumdan beri takip eden çocuk doktorum ile görüştüm kendisi şüphesinin olmadığını ama annelik içgüdüsünün çok değeril olduğunu atlamamak içibr bir çocuk ergen psikiyatrna götürmeme rica etti bende biraz daha gözlemleyip dün kendisini bu bölümde uzman bir doçente götürdüm, kendisinin ilk yaklaşımı otizm olduğunu düşünmüyorum ama çok çok küçük bir ihtimal bunu atlamayalım size özel eğitime yönlendirelim aradaki boşluğu kapatacakmı gözlemleyelim 1 ay dedi.
doktorun ilk gözlemi çocuğun çok fazla dikkat eksikliği var bu yüzden öğrenmesi aksamış olabilir dedi, otizmin bazı belirtileri zaten hali hazırda sağlıklı çocuklarında yaptığı şeyler dedi, mesela bu aylarda göz ağız kulak vb yüzdeki organları çocuktan göstermesini isteriz dedi oğlum bunları biliyor ama göstermiyor mesela ağzını aç diyince ağzını açan bir çocuk ağzını biliyor :) ama bazı şeyleri tam olarak yapmıyor doktor dikkati aşırı dağanık bu öğrenmesini etkilemiş olabilir dedi.
genel anlamda aşırı hareketli şuan Dikkat eksikliği ve hiperaktiveite tanısı falan koyamayız mümkün değil öyle birşey de değl dedi gözlemleyeceğiz tv ve tablet telefon vermemekle mükemmel birşey yapmıssınız dedi bunu yazıyorum ki allah aşkına çocuklarınızı dijitalden uzak tutun min 3 yaşa kadar.
bizi şuan 1 aylık haftada 3 gün ergoterafipiye yönlendirdi.
oğlum yürüyor.
15 -20 kelimesi var
işaretle istediğini gösteriyor.
göz teması kuruyor ( fakat aşırı odaklanmışsa bazen bakmıyor)
çok hareketli hiç oturmuyor
sürekli birşeyleri atıyor
kapı kapatma konusnuda takıntısı var açık kapı ve cam istemiyor.
dikkati çok dağanık uzun süre bir şeyle ilgilenmiyor
yapma dediğim herşeyi yapıyor ki bu 2 yaş sendromu bizce
dolu dolu öpücük atmalar vs yok
ama genel olarak sosyal bir cocuk parkta gidip başka cocuklara cici yapıyor
kovalamaca oynuyor
top atma oyunu oynuyor
durumumuz bu şekilde tekrar güncelleyeceğim burayı eğitim sürecinde
ÇOK ÖNEMLİ BİRŞEY : oğlumda ciddi demir eksikliği vardı, bunun öğrenmede problem yaratabileceğini söyledi. bundank aynaklı bile olabilirmiş