tamamdedimyaa 4 ay 15 günlük benim de kızım düne kadar 1 hafta yapamadı. Kan damlasını ve d vitamini vermeyi bıraktım , her gün sabah uyanır uyanmaz bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı verdim , poposuna deliğinde elimi bi süre tutarak zeytinyağı sürdüm , karnını her bez değiştirmemde zeytinyağı ile ovdum, her alt değiştirmeden 2 dakika önce ayaklarını dizlerini kırıp yuvarlak şekilde gaz çıkarmasını sağladım kendim de normalden fazla su içmeye ve sıvı beslenmeye çalıştım(katı çok yemedim hamurişi ekmek tüketmedim çorba çok içtim mercimek çorbası yoğurt çorbası tarhana çorbası yedim o günlerde) yok yapmadı yapıyorsa da çok zor yaptı kesik kesik yeşil köpüklü . Kendini çok sıkıyordu ya tutmaya çalışıyor ya canı yanıyordu. Bi gün bir tane kuru kayısıyı yarım çay bardağı suyla haşladım yumuşacık oldu çatalla iyice ezdim pütürsüz olunca üstüne bi kaşık daha su koydum karıştırdım sulu kısmını (pütürlü değil sulu) ağzından verdim. Aslında ayı dolmadan ek gıdaya karşıydım ama en son bu kaldı denemediğim. Bunu yaptıktan biraz sonra katlanır kovamız var bir kademe katladım ki kısalsın diye siz isterseniz küvette yapabilirsiniz banyo yaptırır gibi kovanın içinde oturttum onu bi süre arada zaten suyu çok sever hiç çıkmak istemedi. Suyun içinde karnı öyle guruldadı ki anladım yapacağını. Çıkarttım tekrar poposunu yağladım bezi daha bağlamamla çıtçıtları yapamadan taşacak şekilde kaka yapması bir oldu. O gün gece bir daha kendiliğinden yaptı ben hiç müdahale etmedim. Şimdi normale döndü şükür kendiliğinden yapıyor **(artık her gün bir çay kaşığı zeytinyağı ve su veriyorum kan damlasını ve d vitaminini değiştirdik bestiron ve ocean 400 ıu aldık şükür kabızlık yaşamadık ve tadını çok sevdi) geçmiş olsun ağladığını görüp kovrandıkça insanın eli kolu bağlanıyor)