112233445566 ya şimdi şöyle,ben sağlık personeliyim ve akademik olarak makalelerin ne şartlarda yazıldığı efendime söyleyeyim kaç kişi üzerinde araştırma yapıldığı yani randomize mi kohort mu vb. Olduğu mühim. Bir tane destekleyen çalışma vardır ama çalışma sahası dar olabilir yahut bir tane destekleyen makale vardır üç tane desteklemeyen makale vardır bilim dünyasında desteklenmedigi daha rağbet görür.Makale çok okudum çevirdim meslek icabı tez yazarken son beş senenin makaleleri dışında bir makale kabul etmiyordu hocalarımız. Velhasıl okuduysaniz makalenin kendini bende okumak isterim link bilgisi alabilirim. Yoksa doktorun adını umursamiyorum çünkü ben diyetisyenim Canan karatay da mesleğimiz hakkında çok ayıp tutar ama hiç bir diyetisyenle canlı yayına çıkmamış ve bunu yapmayı dahi reddetmistir örneğin. Hangi makaleye dayandırmis kim üzerinde çalışma yapılmış ne kadar kabul görmüş nerde yayinlanmis bilmek lazım. Bizim toplumumuzda sonuçta herkes akademik bilgiyi açıp makaleleri okunarak edinmiyor yapamaz da o terbiyeyi mesleği icra edenlere veriyorlar ,ama şu şuna iyi geliyormuş dediklerinde o diyen kişinin kimliğinden ziyade kaynağı önemli.