Ceys merhaba geçenlerde bı anne sormuştu ona yazdığımı aynen kopyalıyorum size . O memede uyutuyordu . Yaptıklarımi yazayım sizin akliniza yatarsa kendinize uygulayın .
merhaba 🌸 öncelikle sabah 6-8 arası uyanmış olsun hatta en ideali 7-7,5. O uyanmazsa bile siz uyandırın. Uyandıktan üç saat sonra ilk uykusunu uyusun en fazla iki saat uyusun uzarsa siz uyandırın . Uyanınca yine 3-3,5 saat sonra uyku sinyallerine göre ikinci uykusuna yatırın . Ondan da uyanınca 3,5-4 saat sonra gece uykusu . Gündüz toplam 3 saat uyusun . Benim kızım o aylarda 1,5-1,5 saat iki kere uyurdu . Bu düzen oturduktan sonra yavaş yavaş desteği kesmeye başlayın . Sizinki 8.ay atağında olabilir eğer öyleyse sadece saat düzenlemesi yapın uykuya direnirse aglatmayin inatlasmayin kesinlikle sonrası daha kötü oluyor çünkü . Şimdi ben size kendi yaptığımı yazayım siz kendinize uyarlayin .
Benim kızım kucağımda bütün evi gezerek hatta bazen koşarak uyuyordu ağırlaştıkca çok zorlandım . Bı kaç defa uyku eğitimcilerinin yöntemlerini denedim çok ağladı vazgeçtim benim tarzım değil ağlatmak . 8 ay atagindan hemen önceydi keyifli bı dönemiydi o zaman başladım . Öncelikle yürüme hızımı yavaşlattım ağlarsa hızlandım sustugu gibi yavaşladim yine . 2-3 gün bu şekilde yaptım . Sonra biraz yürüdüm biraz durdum . Mesela 10sn yürüdüm tan durdum gibi. Bunu bir gün yaptim baktım çocuk uyum sağlıyor bir sonraki gün yürümeyi bıraktım beşiğin yanında sadece salindim en fazla bir adım öne geriye falan yaptım . Bunu bir kaç gün yaptım . Sonrasında yine kucağımda salindim mayışınca uykuya dalmadan yatağına koydum hemen poposuna pis pis yaptim uykuya yatağında kalmasını sağladım . Bunu 1 hafta 10 gün belki de iki hafta yapmışımdir ama her seferinde daha ayık koydum yatağına . Sonra bir gün rutinleri yaptım yatağın üzerindeydi tam uyutacaktim baktım yatakta dönüyor döne döne kendi kendine uyudu şok olmuştum kendi evimizde bile değildim bayram tatili için il dışına babannesine gitmiştik. Bu şekilde arada bir kendi uyudu bazen kucak istedi ben de istediği gibi aldım hiç yormadim ama olabildiğince yatağında dalmasını sağladım . Bizimki bu şekilde oldu su an 13 aylık hala aynı diş dönemi kucak ister alırım kucakta mayisir normal zamanda ben ninni söylerim pis pis yaparım o yatağında uyur . Ben yatağa bırakıp çıkma işini sevmiyorum .
Siz de önce kucağa alistirip sonra benim basamakları yapabilirsiniz ya da ayakta sallarken tam dalmadan durabilirsiniz mizlanirsa sallayın susunca durun. Ben ise gidince annem ayağında sallıyor mayışınca yatağına koyuyor pis pisliyor o şekilde uyuyor . Kusura bakmayın çok uzun oldu . @shrhyt