Alerjikrinit moral bozacak bir şey demedim ama haklısınız iştahsız dedikten sonra açıklamam gerekiyordu, kilo durumunu ve yediği şeyleri. Bir yıldır 13 kilo oğlum boyu uzuyor ama kilo almıyor, 300-500 gram alıyor hasta olunca hop hemen düşüyor. Kahvaltıda mesela bu sabah çeyrek yumurta birkaç zeytin ve 3-4 lokma ekmek içiyle bal yedi. Bunları da kendi yemedi, zorla da yemedi ama ben bir şeyler anlatarak oyalayarak yedirdim. Yani kandırarak. Miktar olarak hep böyle az yer, az yediği için de çabuk acıkır. Çok yerse midesi bulanıyor. Bazen kendi isteğiyle normalden fazla yedi diye seviniyorum hooop kusuyor. Yani bebekler gibi fazlasını kusmuyor, ne yediyse kusuyor. Ben de böyle olmasın diye tabağına az koyuyorum bir kaşık pilav bir kaşık kuru fasulye mesela. Ya da iki kaşık makarna bir tavuk kanadının tek parçası. Dolu dolu tabakları götürmüyor ya da önüne yemek konulunca sorunsuz yemiyor. Ama huy işte, istiyor, soruyor
Ben şimdi ne yicem? Çayın yanında ne yesek? Bana birazdan ne yedircen? Ben oruç tutmam oruç tutunca yemek yenmez! Gibi cümleleri sıkça kuruyor 🤷🏻♀️
Bu arada çorba çok küçük veya hasta değillerse çocuklara hitap eden bir yiyecek değil maalesef. Ekmek doğrayıp mercimek çorbası içen çocuklar da var ama bence istisna onlar. oğlum 1 yaşından sonra pek çorba içmedi. Ben de hiç yapmıyorum hasta degilse.