Seldasyr Lütfen bilgili anneler yazabilir mi :( Kızım 6 agustosta 3 yaşına girdi. Evimin karşısında yarı devlet yarı özel bir kreş vardı fiyat olarak makul (5500₺) ve çok yakın diye oraya kayıt ettirdim. O kadar hevesliydiki gitmek için bir sürü hazırlık Alışveriş yaptık. Her neyse kızımı 3 senedir yalnız büyüttüm baba yoğun çalışır çoğu günler göremez anne baba şehir dışında gelemezler kaynanam ise asla ilgilenmez. Bana bağlı hatta bagımlı bir çocuğum var ve çok duygusal:(( İlk hafta oryantasyon çok güzeldi 2 ser saat gitti sonraki hafta tam güne gectık ve tam bir facia bütün hafta okulda ağlamış evde gerekli desteği verip konuşuyorum asla taviz vermiyorum ve istikrarlı şekilde her sabah gidiyoruz okula ama kıyamet kopuyor yolda evde ve okulda. Öğretmeni ilk gündem itibaren hep negatif konuşuyor çocuğun yanında bile bugün çok ağladı diyor bana doğrudan değil ama dolaylı şekilde uyumu bozuyor ve geri almanız gerekecek der gibi enerji verdi bunun üzerine size yemin ederim. Diğer hafta sadece 2 gün ağlamamış sonraki 3 gün ağlamış ama aglamaları hep annemi özledim şeklinde tamamen Ayrılık kaygısı ve öğretmenin durumu / oryantasyon sürecini iyi yönetememiş olmasından kaynaklıydı. Asla ögretmenden bir destek göremedim sadece doga ağlıyor alısır ama zaman alacak gibi saçma sapan seyler söylüyor övüyor mu sövüyor mu anlamadım uğraşmak istemedi acıkcası. Bende kızımı aldım 3 hafta dolunca öğretmeni hiç itiraz da etmedi. Suan okuldan nefret ediyor kızım hatta öğretmenini hiç sevmiyor asla okula gitmek istemiyor başka okula gideceksin suan ara verdik diyorum başka okula gitmem evde duracağım diyor resmen öyle bir öğretmene denk geldik ki kızımı okulda soğuttu çok ağladım çok üzüldüm öyle heves etmiştik ki … Benim kızım aşırı sosyal ve gerçekten çok akıllıdır ben tamamıyla benden ayrı kalmaya alıssın ilerde ilkokulda zorluk çekmesin diye vermek istemiştim. Sizce ne yapmam lazım yeni bir kreş için 4 yaşı mı bekleyeyim yoksa 5 yaşında direkt anaokuluna mı vereyim ?? Özel kreşler 12 binden başlıyor İstanbul Anadolu yakasında. Devlet anaokuluna versem 5 yaşında acaba ağlıyor diye orasıda mı uğraşmayıp alın der yoksa kızım büyüyecegi için daha mı sakinleşir yoksa bana iyicemi baglanır? Eğer öğretmeni çocuk dilinden anlasaydı bugün okula gitmek için can atardık. Param olsa beş dakika beklemem özele veririm ama durumum kötü ve kalakalmıs durumdayım çevremdeki cocukların hepsi kreşe gidiyor kızım eksik kalmasın istiyorum ama durum vaziyet bu şekilde. Ve öğretmenim bana uyurken kızdı dedi sanırım kızımı uyuturken ağladı ve oda kızdı yalan söylemediğine eminim. Suratsız ve enerjisi düşük bir öğretmendi yalandan gülücükler atıyor ama eminimki kızımla asla ilgilenmedi ağlarken oda soğudu okuldan.
inan-472 Seldasyr öğretmenle değilde yönetimle muhatap olsaydınız bu şekildemi eğitim veriyorlarmış cocuk bu ağlayacak ben 1 ay lobide cocugumu bekledim adaptasyon olsun diye asla bu cümleler kurulmadı ağlamıyordu ama beni arıyordu istiyordu tabi biz özel anaokulundayız öğretmenler asla bu cümleleri kuramazlar iyice arastırıp baska bir yere gidin
purplemelon Seldasyr bnm kızımda aynı yas ve bunları yqsadik. Ben 4 yaşında tekrar denemeyi düşünüyorum şuan.
purplemelon Seldasyr tüm gün kreş yerine oyun grupları filan oluyor ya da dans. Günde 1-2 saat onlara götürün. Belediyelerin ücretsiz bu şekil kursları olabiliyor araştırın isterseniz.ben öyle yapmaya çalışıyorum
Noname21 Seldasyr dört yaşında kızım ben göndermiyorum ama arkadaşlarım var gönderen yarı özel okul Dışarda bekliyorlar mesela çocuk annemi özledim falan diyorsa iki dakika çıkarıyprlsr dışarı annesine sarılıyor geri dönüyor sınıfa
Seldasyr inan-472 evet özelde biraz daha ilgi alaka özveri sanırım ama devlette bağrına basan da çok öğretmen var benim sorunum öğretmen ile alakalıydı iyi biri denk gelseydi bugün böyle olmazdı mecburen seneye (4yas) özel kreşe verip sonrasında devlet anaokulu bakacağım
Seldasyr purplemelon bende 4 yaşına tekrar demeyecegım özele veririm olmazsa çalışır öderim diyorum 5 yaşında zaten devlet anaokulu var oraya gider ama bakalım seneye kim öle kim kala :(
Seldasyr purplemelon Kadıköy belediyesi ile görüştüm spor olarak jımnastık ıstıyorum ama 4 yastan önce yokmuş yüzme ıcın 5 yaş düşüyorum dans için erken yani kızım sıkılır oyun grupları coooook pahalı tek maaşla göndermeem:(( jımnastık için arattıracağım ama
Laden Seldasyr her dönem başlangıcında ağlayan çocuk muhakkak oluyor. Benim kızımda 3 yaşında başlamıştı kreşe. Hoplaya zıplaya gidiyordu bir hafta sonra başladı gitmeyeceğim diye ağlamaya. Benim kızım kurallara adapte olmakta çok zorlandı. O zamanlarda bir ay belki bir buçuk ay her gün okulun kapısında bir kadın bekledi. Baktılar alışmıyor çocuk annesine henüz hazır değil falan demişler yani okuldan alın demişler dolaylı yoldan. Kadıncağız nasıl üzülmüştü anlatırken bana. Fakat öğretmenlerde şöyle düşünüyormuş. Atıyorum bir sınıfta 15 öğrenci var. Bir tanesi annemi istiyorum diye ağlamaya başlayınca hepsi birden ağlıyormuş. Yada 14 çocuk uyum içindeyken 15. Çocuk sürekli ağladığı için ona vakit ayırmaları gerekiyormuş ve diğer 14 çocuğa haksızlık oluyormuş falan. Aslında öğretmeni hatta varsa okulun pedagogu anneyle işbirliği yapmalı. Yani evde bu şekilde davranın şu şekilde konuşun gibi yönlendirmelilerdi sizi. Bana öyle yaptılar. Okul müdürü öğretmeni ve pedagog yol göstermişlerdi öyle atlatmıştık. Açıkçası okuldan alın gibi davranış görseydim bir saniye bırakmazdım çocuğumu o okulda. Varsın biraz daha beklesin kızınız. Acele etmeyin. Şuan o okulda yaşadıkları yüzünden hiçbir okulu istemeyecektir. Biraz unutması için zaman tanıyın
Seldasyr Laden aynı şeyleri söyledi bana da asla yanız vermeyin pes etmeyin evde şunları soyleyin tırı vırı drama öğretmeniyim her şeyi zaten yapıyorum ben bu öğretmenden destek göremedim ki kim bilir nasıl örseledi evladımı da bugün bu halde sogudu okuldan ? Tek bir çocuğu susturmak çok kolaydır dikkatı başka yete verebilir komıklik yapabilir her şey enerjıyle alakalı belli ki sevmedi bu okulu ama iş öğretmende bitiyor bakalım uyu bir yer bulursam seneye artık :(
Seymagirgin Seldasyr aynı seyi yasadım ve ısrarla 3 hafta cocugumu okula gönderdim gerizekalıymısım meger okulda çocuğu hırpalıyomus allahın belası ogretmeni. Cok uzun zaman sonra çocuğum söyledi bence cocugu al benm oglum korkudan enfeksiyon oldu 1 ay cisini tuttu mafolduk. Baska okula yazdırdım hemen düzeldi öğretmen cok onemli bu meslegıde sevmeyen yapmasın ya deliriyorum gercekten. O öğretmeni bi yolda görsem rezil etcem kactane öğrenciyi dövmüs özel kurum bide. Suan alırsanız cocugu bidaha gitmek istemez okul kötü diye kodlar iyi biryere verm
Seldasyr Seymagirgin nasıl ya özel de mi oluyor birde Allah’ın cezası el kadar çocuk çok üzüldüm hangi şehirdesiniz? Yok benimki dayak falan yok ama kızmıs belli ses etmedim aldım zaten hemen okuldan 1 haftadır gitmiyor tam özeller pahalı olduğu için 4 yaşa kadar beklemek zorundayım
Seymagirgin Seldasyr kızmaya bile hakkı yok izmirdeym ben. Cocugu nasıl korkuttuysa o… cocuk aylar sonda anlattı suan okulın önünden bazen gecıyoruz buraya yollamayın beni diye aglamaya baslıyor panikliyor cocugun psikolojisini düzeltene kadar canım cıktı . Asla hakkımı helal etmiyorum yemn ettim gördüğüm yerde onu mahvedicem herkese rezil edicem
Laden Seldasyr evet öğretmen cidden çok önemli. Geçen yıl ikinci dönem gönderemedim kızımı. Öğretmeni değişti. Ayakları poposuna vura vura okula giden kızım nolur beni götürmeye diye yalvarmaya başlamıştı. Meğer yeni gelen öğretmen ayakta durma cezası veriyormuş :) 4 yaşında daha :) cadısın sen diyormuş :) Çocuğum bir gece sabaha kadar ağlayınca sora sora çözdüm olayı. Ortalığı ayağa kaldırdım öğretmeni apar topar yolladılar okuldan. Meğer bütün çocuklara yapıyormuş
Seymagirgin Seldasyr aradım müdür kıçına bile takmadı onlarca magdur edilen dayak yiyen öğrenci duydum yakınlarımdan en yakını üst komsum öyle söyleyim.. müdür yenilerde kanser oldugunu ögrendim. Üzüldüm ama onlarca cocugun ahı üstlerinde kaldı ne verdiğim parayı helal ederim nede yaşandığım zorlukları..
Zzeyneppce Merhaba, ben özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim, size tavsiyem 3 yaşındaki çocuğunuzu ilk etapta 3 tam ya da 5 yarım gün şeklinde vermenizdir
Mercosey Seldasyr yaaa kıyamam miniğe. Alma durumunuz varsa alın bence. Seneye başka öğretmen denk gelirse inşallah o zaman verirsiniz. Unutur seneye kadar da zaten. İnşallah tüm okul hayatı hep güzel geçer. Hep başarılı olur.