Kavala_kurabis Kızlar dört ay dokuz gunluk kız bebeğim var dört aylık kontrolunde çocuk doktorumuz aylık kilo alımını az buldu ve ek gıdaya geçmemiz gerektiğini söyledi sağlık ocağında ise bı sıkıntı yok kilo alımında denildi ve ben daha çok küçük henüz hazır olmadığını düşündüğüm için başlamadım ancak dün tekrar saglik ocağına izleme götürdüm ve geçen haftaya aynı kiloda sadece anne sütü alıyor kız bebek 6945 kilosu ve 69 cm bebeğim neden kilo almıyor olabilir fikir verin napmam gerek yardım lütfen
mraslan Kavala_kurabis 4. Ayda kilo alımı durabiliyor ya da kimi bebek daha az alabiliyor canım istersen 1 hafta daha gözlemle emziriyorsan sık emzir haftaya tekrar tarttır baktın yine almamış takviye yaparsın ama şunu unutma ek gıda doyumluk değildir ve çocuğun kalori ihtiyacını ek gıdayla tamamlayamazsın bunun için formül mama kullanmalısın
Kavala_kurabis mraslan evet sağlık ocağı dün kilo alımı olmayınca bir hafta sonra tekrar çağırdı benim bebeğim doğduğundan beri pek emmek istemiyor hep zarla zorla şimdide bazen 7 saat falan emmedigi oluyor teşekkür ederim yardımınız için haftayada aynı durum söz konusu olursa formül mama deneyim peki biberona alışıp beni tamamen bırakır mı acaba buda aklıma takılıyor
Kavala_kurabis Emineszrtas doğum kilosu 3740 doktor ayına göre kilosu iyi ancak aylık olarak az buldu bide şimdi bir haftadır kilo almayınca 😔
Kavala_kurabis Metemoms önceki aylarda oldu bide uzayan sarilikti bütün tahlilleri yaptı doktorumuz reflü olabilir dedi ama bı süredir kusması eskisi kadar çok değil
mraslan Kavala_kurabis Canım o tamamen çocuğuna bağlı bana göre. Çünkü bu ayda mamaya başlayan çok tanıdığım var hem mama hem meme gidiyorlar çocuğu memeyi bırakmadı. Ama şimdi kesin bırakmaz demiyorum.
Emineszrtas Kavala_kurabis Hesaba vurulunca her ay neredeyse 800 gr almış bu gayet iyi. 1 hafta kilo alamamasını kafanıza çok takmayın. Daha sık emzirin 1 hafta sonra tekrar bakın kilo almamışsa o zaman ek mamaya başlarsınız. Ama ek gıdaya şimdi geçmeyin benim nacizane fikrim
Metemoms Kavala_kurabis süt alerjisi olup olmaması için bakıldı mı. Kusma kilo alamama deri döküntüsü gibi belirtileri oluyor
Kavala_kurabis Emineszrtas evet ilk aylar kilo alımı iyiydi bu ay böyle oldu yardımınız için teşekkür ederim inşallah almış olur ancak almazsa mama takviyesi vericem muhtmelen tekrar teşekkür ederim
Kavala_kurabis Metemoms yok ona bakmadılar daha önce doktora demiştim ben kakasinda kan gördün mü hiç dedi hayır dedim konu öyle kapandı bu ay tekrar gündeme getireyim aylık kontrolde bunu
Emineszrtas Kavala_kurabis Alerjide sadece kan olmaz bunun yanısıra dışkılanma mukuslu olur, ishal yada kabızlık, egzama, kusma, kilo alamama, uykuda inleme, huzursuzluk bebeğinizin bu şekilde şikayetleri var mı
Kavala_kurabis mraslan teşekkür ederim belki biberonla vermek yerine emzirme sondası diyorlar sanırım o şekilde denerim çok sağolun 🙏
Kavala_kurabis Emineszrtas evet mukuslu kakası oluyor ishal bazen yeşil oluyor gibi egzama yüzünde vardı ve iki merhem verdi biri nemlendirici biri kortizonlu merhem yüzünde yanaklarında vardı yani huzursuzlukta var tabi teşekkür ederim ben doktora bı yazayım bence Allah razı olsun 🙏
Emineszrtas Kavala_kurabis Evet doktorunuza bu şikayetlerinizi söyleyin doğru bir yol izleyecektir. 🙋🏼♀️
hellomom Ayda sanırım 300-600 gr arası almaları gerekiyor. Valla benim kızım da az kilo alıyırdu, çok kafaya takıyordum, ek gıda başladık 6. Ayda yine az almıştı. Ama 7. Aydan sonrada olması gerekenden fazla almaya başladı ve şu an doktorumuz bu şekilde gitmemesi lazım biraz öğünlerine dikkat et fazla yedirme doyduysa bırak dedi😂 kızım öyle toplu bir bebek değil ama önlem için. Yani takılmayın ve 4 ay için kilosu gayet normal. Benim kızım 4350 doğdu 6 aylıkken anca 7 kilo olmuştu.
Kavala_kurabis hellomom ya sağlıklı olsun kilo mühim değil kesinlikle ama annelik duygusu acaba aç mı bı rahatsızlığı mi var diye düşünmekten kendimi alamıyorum kilo alımı böyle durunca maşallah yawrunuza Rabbim bağışlasın ☺️
hellomom Kavala_kurabis bebeğiniz mutluysa sağlıklıysa kilo alımı hiç önmli değil. Bebek zamanı gelince ayarlıyor zaten kendini:)