Arkadaşlar bugün 5gün önce doğum yapan arkadaşımı ziyaret ettim. Benımde 1 yaşına basacak kızım var o yüzden anca gidebıldım. Ben kızımda böyle bır sorun yaşamadığım için sizlere danışmak istedim yaşayan vardır belki,yardımcı olursanız çok sevınırım. Arkadaşımın göğsü küçük ve göğüs ucu olmadığı için doğumdan sonra emzirmeye uğraşmış yapamamış. Sağıp ver sarılık olmasın demısler o da sürekli sağıp durmuş , bı taraftan da emzırmeye uğraşmış ve göğüs ucu felaket şekilde yara olmuş ,çatlamış . İşin ilginç yanı göğsü sert , süt dolu bellı ama makına ıle çekmeye çalıştık süt gelmıyor makınada . Öyle kötü bır marka da değil lansınohun. Acıdan Bebeği emziremedıgı için göğüs ucu silikonlardan almış , onla bebek ne emebıldıyse artık. Bebek de doğru düzgün eğmemesini için aç sürekli ağlıyo. Ağladıkça emzırıyor, emzırdıkce yarası daha kötü oluyor, kısır döngüye girmiş. Doktor mastit olmuşsun sık sık emzır demiş. Bebek sarılık bilurubinı 12 olmuş. Bugün öğleden akşama kadar onunla uğraştım. Öncelikle göğsüne elımle masaj ve elle sağma yaptım ,diğer göğüse Mochi taktırdım, göğsün üstüne ılık bez koydurdum. Damla damla gelen sütü 25 ml kadar arttırdık. Göğüs ucuna sürekli lansınoh krem sürdürdüm bı tık toparladı. Dk başı bebek emzırmesıne ızın vermedım 1.5 saatte bır emzırme düzeni oturttuk. Bebeği tutuş ve emzırme pozisyonunu düzeltip silikondan kurtardım. Artık rahatlıkla emzırebılır. Biraz lafı uzattım ama sormak istedıgım şeyler şunlar; başına bu olaylardan herhangi bırı gelip farklı bır çözüm uygulayan var mı? , yardım dokunabılecek her hngı bırşey. Sarılık için neler yaptınıZ, mama verdınız mı? Göğüs ucu daha hızlı nasıl iyileşir? Kanal tıkanıklığı ve mastıtin düzelmesi için başka önerısı olan var mı? Bir de en ıyı makına kullanılmasına ve göğüste süt olmasına rağmen süt neden çıkmaz elle bile zor çıkıyor yara olduğu ıcın doğru düzgün sıkamadık. Göğüstekı sütü boşaltmak için başka önerısı olan var mı?