Kvsr07 melikecaparli ilk 3 ayda çok sık mama değişikliği önermiyor drlar. Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama Iyice araştırıp ona göre başlayın derim nacizane fikrim.
Begumke Aybuke smilacin icinde ki olcek 60 cclik yani anne dogru veriyor. Ama siz bilmediginiz icin yalnis yonlendiriyorsunuz
Aybuke melikecaparli 30 CC 1 ölçek 60 CC 2 ölçek 90 CC 3 ölçek 120 CC 4 ölçek mamaya denk gelir mamaların üzerinde hep öyle yazıyor sizde bir araştırın isterseniz
ayseozbek Aybuke her mamanın ölçümü farklı mesela sma da 1 ölçek 90 cc , ama similac da 1 ölçek 60 cc. Lütfen yanlış bilgilendirmeyin
Begumke melikecaparli smilac ozellikle amerikada en cok kullanilan mama ve bence en iyisi mamalardan cunku icinde seker yok anne sutune en yakin mama bende smilac kullaiyorum 200 cc vermelisin bence
Aysnrplt melikecaparli kilosuna göre günlük 1285 ml mama vermelisiniz bunu karşılıyor mu? Mama hesabı şu şekilde yapılıyor: her 1 kg için 100 kalori almalı 9 kilo için 900 kalori almalı günlük 100 ml = 70kalori 900 kalori = 1285 ml günlük mama eder
melikecaparli Aysnrplt bunu bilmiyordumm, çok teşekkürler bilgi için, sabahtan diğer sabaha kadar gece mamalarıda dahil, 180 ml den toplam 1080 ml yiyor yani 6 biberon, o zaman 200 ya da 210 ml ye çıkarsam olucak sanırım
Kvsr07 Aysnrplt gözün kör olmaya 😉sabahtan beri hesap yapcam diye için cıktı 😁😁ama sonuçta yaptım ve buldum hesabı. Ama benim kızım içmesi gerekenin 3 de 2 sini anca yiyor napcaz yaa bu konuda fikrin var mı 🙄
Hande2204 melikecaparli smilac mamayi ben kafama gore almistim aksamlari mama veriyorum diye doktorumuza soyledigimde smilag8 birak cocugu obezmi yapmak istiyorsun dedi kilo.alamayan bebeklere verilen mama dedi ve golden goat yazdi onu kullaniyorum suan bence mamayo degistir hippde verebilirsin ama smilac kilo yapiyor diye biliyorum
melikecaparli Hande2204 Bizde kilo yapmadı zaten bir çok mama denedim gaz için yaptıysa öncekiler yapmıştır kabız bile oldu diğer mamalarda ama bu da çok fazla ishal yaptı bazen yeşilde oluyor, zayıflamıştır bile yani bu kadar ishale, uykularından uyanıyor açlıktan ya da altına yapmasından
elifsrbs Hande2204 allah allah 😧 bende ilk keçi sütlü diğer mamadan kullanıyordum doktorum çok kızdı bebeğe keçi sütü vermek bazı değerleri düşürüyormuş kesinlikle kullanmamamı söyledi bende similac kullanmaya başladım anlamadığım şu doktorların her biri neden farklı konuşuyor 😕
DenizFerhat Hande2204 ben bebegime 4 aydır Similac veriyorum hicde kilo yapmadı doktorumuz gelisiminin gayet normal olduğunu söyledi . Biz de Similac in içerisinde palm yağı olmadığı için tercih ettik . Hipp mamanın Almanya da ki üretiminde palm yağı yok akrabamız var orada . Ama Türkiye'de ki üretiminde palm yağı içeriyor
Hande2204 melikecaparli anladim canim valla ben doktorun yalancisiyim 😊 hemen birakiyosun smilac mamayi dedi hatta oyle deyince bizde biraktik Sma kullanan arkadaslarim var cok memnunlar onuda deneyebilirsin
melikecaparli Utkumm bende onu kullandım ama çok fazla gaz yaptı resmen alttan çıkaramıyodu uyanıp ağlıyodu karnına ayaklarını bastırınca çıkartıyodu şimdi o düzeldi ama bu mamada ishal yapınca bi sorayım dedim
Rugi melikecaparli ben bebeğim doğduğundan beri similac veriyorum şuan 4 ay 18 günlük halada devam ediyorum Ben bişey fark ettim bebeğim yurt dışında doğdu biz azerbaycandayız şuan burdan aldığımız mamayı 210-240 içiyo ama yurt dışından aldığımızi 90-120 icip doyuyo ve 4-5 saate kadar acıkmıyo
Aysnrplt Kvsr07 😁😁 sonuçta yapmışsınız 😄 valla benim bebiş için de tam hesap yapamıyorum meme+ mama gittiğimiz için o ne kadar istiyorsa o kadar yiyor bir gün oburluğu üstünde olup doymak bilmiyor bazen de daha az yiyor ortalama hesap bu şekilde ama bebeğinizin kilo alımı normalse zorlamayın😊