Zuzuuu maşallah büyümüş. Ben 1 yaşına kadar sabahları tam buğday+yulaf unundan muhallebi yapıp içine hurma kuru kayısı koyup veriyordum. 1 yaşına girdi sabahları fırında patates dilimleri pişirip verdim. Yanına domates sosuna sarımsak kekik ekleyip pişirip koydum. 2 tane hurmayı kaynar suda 5 dk bekletip eline verip yedirdim. Zeytin veriyorum. Bal denemesi yaptım alerjisi olmadığı için devam ettim. Geçen alerji doktorumuzla konuştum hakiki bala alerjisi olan 2-3 hastam oldu çok yaygın değil. Ekmek yaptım fırında aslında ekmek değilde bir nevi kekimsi şey. Tarif ; 1 muz 2 hurma ezip üstüne 2.5 çorba kaşığı tam buğday unu ve biraz zeytinyağı karıştırıp pişirme kağıdının üzerine döktüm. Üstüne de muz dilimleri koydum. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 8-9 dk pişiriyorum. Çok seviyor bunu mesela. Çok yumuşacık oluyor. Sabah muz avokado ezip verebilirsin ya da muz cennet hurması(Trabzon hurması) ezip verebilirsin.
öğle ; fırında köfte yapıyorum. Kıyma içine doğrayıcıdan geçirdiğim soğan sarımsak biraz ekmek içi yoğuruyorum borcama koyuyorum üstüne kekikli zeytinyağlı domates sosu döküyorum.
ıspanak yemeği yapabilirsin içine bulgur koyabilirsin
Ispanakları minik minik doğrarsın biraz kendi yaptığın salçadan yoksa da domates doğrayabilirsin pişirirken lezzet veriyor.
balık verirsin. Balık çorbası yapabilirsin. Ben palamuttan yapıyorum
1 palamudu pişiriyorum fırında. Çıkartıp yarısını ayıklıyorum. Elimle tiftikliyorum. Tencereye yarım soğanı zeytinyağında biraz kavuruyorum üstüne 1 tatlı kaşığı tam buğday unu ekliyorum sonra biraz kabak biraz ıspanak ve balığı ekliyorum. Evde varsa biraz da kerevizin yaprağından koyuyorum. Sebzeler pişince alıyorum ya öyle içiyorum ya da blender yapıyorum.
türlü yemeği yapabilirsin;
1 patates 1 kabak 1 patlıcan 1 kırmızı biber 1 yeşil biber. Zeytinyağında soğanla salçayı kavuruyorum üstüne bütün sebzeleri atıyorum üstünü kapatacak kadar su piştikten sonra ister blender yaparsın ister çatalla ezersin yanına bulgur pilavı.
Vitma diye bir site var ordan sütsüz yumurtasız makarnalar var sebzeli makarnada var ondan pişirip veriyorum içine koyun kemiğinden ilik suyu koyuyorum.
barbunya yemeği fasulye yemeği yapıyorum.
kereviz çorbası yapabilirsin
zeytinyağı soğan sarımsak
1 kereviz içine 1 havuç yarım kabak at pişsin blender yap mis gibi
brokoli karnabahar buharda pişirip öğlenleri köftesinin yanında direk verebilirsin sever bence